Alfa Romeo Kopen: Tweedehands En Occasions

Een Alfa Romeo kopen? Het zijn mooie Italiaanse auto’s met een duidelijke passie voor techniek. Auto’s met strakke lijnen en een fijne aandrijving, waardoor de modellen ook tweedehands en als occasion over het algemeen nog erg populair zijn. U kunt een Alfa Romeo kopen door de tweedehands aanbiedingen goed in de gaten te houden, zodat u daar bovendien een scherpe prijs voor betaalt.

Het merk staat bekend om het sportieve imago uit Italië. Op die manier ontstaat er een bijzondere combinatie, zoals andere merken die niet kunnen evenaren. U kunt een sportieve gezinsauto kopen, net als een coupé of een cabriolet van Alfa Romeo. De nadruk ligt altijd op het sportieve karakter, in combinatie met de mooie strakke Italiaanse lijnen in het ontwerp.

Alfa Romeo heeft een rijke geschiedenis in autoracen en behaalde daarin diverse overwinningen tijdens grote toernooien. Zelfs in de Formule 1 en de Auto GP zijn er prijzen behaald, iets dat niet ieder automerk kan zeggen. Alfa Romeo is na Fiat het grootste automerk van het land en lijkt met name de laatste jaren de weg naar boven weer te hebben gevonden.

Geschiedenis van Alfa Romeo

Alfa Romeo kent een rijke geschiedenis, die begint in 1906. Toen werd de Società Anonima Italiana Darracq opgericht. Dit was de voorloper van Alfa Romeo. Gek genoeg was het een Fransman die startte met het merk. Hij had het idee dat de automarkt in Italië rijp was geworden voor een aantal oudere en kleinere modellen, zoals dat in Duitsland en Frankrijk nog iet het geval was.

In 1909 werd het bedrijf overgenomen en veranderde ook de koers. De naam werd veranderd naar Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, kortweg ALFA. Daarmee werd de basis gelegd voor het Alfa Romeo zoals ew dat vandaag de dag kennen. De eerste auto van het merk was de 24 HP. Het was een auto met een motorinhoud van ruim 4000 CC, 4 cilinders en 42pk. Cijfers die we ons vandaag de dag niet meer kunnen voorstellen.

In de jaren ’80 werd Alfa Romeo verkocht aan Fiat. Het bedrijf werd samengevoegd met Lancia, maar dat bleek het merk geen goed te doen. Sinds 2007 staat Alfa Romeo weer los van Fiat en Lancia, net als de andere onderdelen uit de Fiat Group. Het bedrijf maakt er nog wel altijd onderdeel vanuit, maar heeft weer de kans om haar eigen modellen te ontwerpen en daarmee voor het typische sportieve karakter te zorgen. 

Mito, Giulietta, Giulia en meer

Alfa Romeo bouwt een aantal populaire modellen, waarvan er veel als tweedehands auto en occasion beschikbaar zijn. Ze hebben allemaal een fijn sportief karakter, terwijl een deel van de auto’s voldoende ruimte en comfort biedt om er met het hele gezin in op vakantie te gaan. U kunt bijvoorbeeld de:

  • Alfa Romeo Mito kopen
    De Alfa Romeo Mito is de kleinste auto van het merk. Het is een fijn en compact model, goed geschikt om makkelijk mee door de stad te rijden. De auto heeft heel duidelijk sportieve lijnen en is daarmee voor velen beter herkenbaar dan andere auto’s zonder een uitgesproken karakter in die klasse.
  • Alfa Romeo Giulietta kopen
    De Alfa Romeo Giulietta is een groter model, nog altijd met een duidelijke sportieve ondertoon. En sterker nog, het is mogelijk om de auto uit te rusten als een ware sportwagen. Op die manier probeert Alfa Romeo trouw te blijven aan z’n fans van sportiviteit, terwijl de auto ook comfortabel genoeg is om er in Nederland fijn mee te kunnen rijden.
  • Alfa Romeo Giulia kopen
    Echt sportief en stoer wordt het met de Alfa Romeo Giulia. De auto is strakker getekend dan de Giulietta en heeft zelfs een versie die het op het circuit over het algemeen uitstekend doet. De auto is er natuurlijk als goedkope occasion of tweedehands auto, zodat het ook met een beperkt budget mogelijk is om deze auto te rijden..

Meer modellen van Alfa Romeo

Daarnaast heeft u bij Alfa Romeo de keuze uit een paar andere modellen. De liefhebbers van snelheid kunnen hun hart ophalen met de 4C Spider van het merk. Zoekt u aan de andere kant naar een ruime auto om met z’n allen gebruik van te maken? Dan is de Alfa Romeo Stelvio een goede keuze. Zowel zakelijk als privé een heel aangename auto.

Alfa Romeo leasen: privé en zakelijk

Een Alfa Romeo kopen, maar daar liever niet het volledige bedrag in één keer voor betalen? Of heeft u daar nu niet het geld voor, maar wilt u er wel graag meteen in wegrijden? Dan is financial lease voor een tweedehands Alfa Romeo of een occasion wellicht een goede keuze. U betaalt een vast bedrag per maand, in de periode dat u gebruik maakt van de auto.

Anders dan bij operational lease wordt u volledig eigenaar en heeft u zelf de touwtjes in handen. U bepaalt zelf bij welke garage u de auto in onderhoud brengt en u kiest zelf een goedkope autoverzekering uit. U heeft niet de verplichtingen van een leasemaatschappij, maar wel de mogelijkheid om de kosten te spreiden over een langere periode. Op die manier is financial lease voor een tweedehands Alfa Romeo of een occasion zowel zakelijk als privé zeer de moeite waard. Onze specialisten vertellen u er graag meer over, zodat u een goed beeld krijgt van de kosten en mogelijkheden.  

Welke Alfa Romeo lease wilt u online aanvragen?

Alfa Romeo Financial Lease  Alfa Romeo StartersLease  Alfa Romeo Financiering

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690