Audi kopen: tweedehands en occasions

Een Audi kopen? Het is een van de Duitse fabrikanten. Premium auto’s met veel comfort en luxe, om daar privé of zakelijk op een heerlijke manier gebruik van te maken. Het merk is sinds 1965 voor bijna 100 procent in handen van Volkswagen, maar heeft altijd z’n eigen karakter weten te behouden. Een tweedehands Audi is een keuze voor hoge kwaliteit en duurzaamheid, zodat u daar nog jaren op een heel fijne manier mee kunt rijden.

De naam Audi is een vernoeming naar de oprichter, genaamd August Horch. Audi is daarvan de Latijnse vertaling, zodat zijn naam altijd in ere gehouden kan worden. U heeft de keuze uit een breed gamma met modellen. Als tweedehands auto of Audi occasion, zodat u een scherpe prijs betaalt voor een auto die z’n eerste kilometers pas heeft gereden.

Audi is een merk in de Volkswagen-groep. Het merk produceert de auto’s onder de eigen merknaam en werkt daarnaast intensief samen met Lamborghini en Ducati. Op die manier heeft het merk ervaring met zowel luxe sedans en andere modellen, net als de sportieve modellen waarbij het draait om hoogwaardige prestaties.

Geschiedenis van Audi

De geschiedenis van Audi gaat terug tot in 1899, toen het werd opgericht als Horch Automobielwerke. August Horch werkte eerst bij Benz en deed daar ervaring op met auto’s. Hij had drie partners waarmee hij het bedrijf oprichtte, maar besloot na 11 jaar alleen door te gaan. In de jaren ’30 ging het bedrijf samen met DKW en Wanderer. Gekozen werd voor de naam Audi-Union, waar later de merknaam van is afgestamd zoals we die nu kennen.

In 1965 werd Audi onderdeel van de Volkswagen-groep, terwijl het op dat moment nog in handen was van Mercedes. Dat was een direct gevolg van de Tweede Wereldoorlog, toen het niet mogelijk bleek om het merk zelfstandig overeind te houden. Mercedes was eerst niet blij met de verkoop, omdat het een nieuwe concurrent geboren zag worden. Het kwam er uiteindelijk toch van, en de vrees van de aandeelhouders werd waarheid. Audi groeide uit tot een van de grote drie Duitse fabrikanten, naast Mercedes-Benz en BMW.

Meer recent heeft Audi zich ontwikkeld tot een duidelijk premium-merk. Dat komt door de goede prestaties in races in de jaren ’90 en in de 21e eeuw, net als het uitgebreide comfort dat de auto’s te bieden hebben. Het merk nam Lamborghini over en deed inspiratie op bij Porsche. Het merk vierde op 16 juli 2009 het 100-jarig bestaan. Het merk friste het logo op en zorgde er daarmee voor dat tweedehands Audi’s en occasions en weer jaren tegenaan kunnen.

A3, A4, Q5 en meer

Op zoek naar populaire Audi modellen die u kunt kopen als occasion of tweedehands auto? Ontdek dan bijvoorbeeld de Audi A3, de Audi A4 en de Audi Q5. Het zijn modellen die in Nederland populair zijn bij het grote publiek:

  • Audi A3 kopen
    Een Audi A3 is de meest compacte keuze bij het merk. Een auto om zowel in de stad als in de rest van Nederland op een comfortabele manier mee te rijden. Goed betaalbaar als occasion of tweedehands auto, zodat u daar niet te veel voor hoeft te betalen. De luxe materialen van het interieur maken het tot een premium keuze in dit segment.
  • Audi A4 kopen
    Een fijne sedan van Audi en daardoor een van de populairste modellen. Met een goed aanbod occasions en tweedehands auto’s, in diverse motoriseringen. Van heel krachtig tot lekker voordelig, altijd voorzien van mooie materialen en op een degelijke manier afgewerkt aan de binnen- en de buitenkant.
  • Audi Q5 kopen
    Op zoek naar een grotere Audi om een SUV te kunnen rijden? Dan is de Q5 een populaire keuze. Een gemiddeld grote SUV, waarmee het in Nederland nog prettig rijden is. Niet te groot, maar wel met voldoende ruimte om daar privé en zakelijk op een fijne manier gebruik van te maken.

Meer modellen van Audi

Naast de A3, A4 en Q5 van Audi heeft u natuurlijk de keuze uit andere modellen occasions en tweedehands auto’s. Ontdek bijvoorbeeld de A5, als de sportieve uitvoering van de A4. Een auto met een strakkere daklijn, voor betere sportieve prestaties. De Audi A6 is een luxe sedan, waarvan de A8 de logische grote broer is.

SUV’s heeft Audi in alle soorten en maten. Van de relatief compacte Q2 om makkelijk mee te kunnen manoeuvreren tot de Q3 met meer ruimte, natuurlijk de Q5 en uiteindelijk de Q7 als grote broer binnen dit deel van de familie. De Q8 is de meest luxe en sportieve versie hoog op de wielen.

Bijzondere modellen binnen het tweedehands aanbod Audi’s zijn bijvoorbeeld de Audi TT als een voordelige sportwagen en de Audi R8 als een ware sportauto met de best mogelijke prestaties. Elektrisch rijden biedt Audi aan met de E-Tron, waarvan het aantal tweedehands auto’s en occasions de komende jaren waarschijnlijk snel toe zal nemen.

Audi leasen: privé en zakelijk

Een Audi kopen, maar daar liever niet het volledige bedrag meteen voor betalen? Het is goed mogelijk om een tweedehands Audi of een occasion te leasen. Voor een vast bedrag per maand, zowel privé als zakelijk. Maak hiervoor gebruik van Audi financial lease, zodat u niet vastzit aan allerlei contractuele verplichtingen. U kunt zelf een goedkope autoverzekering afsluiten en naar een garage in de buurt voor onderhoud en eventuele reparaties.

Benieuwd naar financial lease of privé financiering voor een gebruikte Audi? Neem contact op, dan adviseren we u graag over de mogelijkheden. Om zakelijke of privé een tweedehands Audi of een occasion te rijden, zonder dat u daar meteen grote bedragen aan hoeft uit te geven. Met fiscale voordelen voor ondernemers, zodat u een uitstekende investering kunt doen.

Welke Audi lease wilt u online aanvragen?

Audi Financial Lease Zakelijk  Audi Leasen Als Startende Ondernemer Audi Financiering

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690