Citroen Kopen: Tweedehands En Occasions

Citroen is een Frans automerk, dat werd opgericht door André Citroën. Dat gebeurde al in 1919, al is het merk sinds 1976 onderdeel geworden van PSA Peugeot Citroen. De beide merken hebben de handen ineen geslagen, om op te kunnen boksen tegen de andere grote fabrikanten van dit moment. Het is de familie Peugeot die eigenaar is geworden, al heeft dat het eigen karakter van Citroen voorlopig gelukkig niet in de weg gezeten.

Een Citroen kopen en daarvoor op zoek naar een occasion of een tweedehands auto? De verschillende modellen staan bekend om hun goede kwaliteit. De laatste jaren is er bovendien sprake van een steeds meer uitgesproken karakter. Het merk wil een passie voor autorijden laten zien, niet in de laatste plaats van de hand van de Nederlandse ontwerper die er de scepter zwaait. Autorijden is volgens de Fransen een heerlijk gevoel, dat zowel in het ontwerp als in de rijkwaliteiten naar voren moet komen.

Citroen heeft tal van onderscheidingen op z’n naam staan, als auto van het jaar in Italië, Spanje, Ierland en zelfs in heel Europa en de Verenigde Staten. Het merk bouwt personenauto’s en bedrijfswagens, waardoor er allerlei occasions en jong gebruikte modellen beschikbaar zijn. We duiken in de geschiedenis van Citroen en zetten de populairste modellen voor u op een rij. Doe daarmee inspiratie op, bijvoorbeeld als u een betaalbare tweedehands auto zoekt die u kunt kopen op basis van financial lease.

Geschiedenis van Citroen

De geschiedenis van Citroen en haar occasions gaat terug tot in 1905, toen André Citroën begon met een tandwielfabriek. Hij was de zoon van een van origine Nederlandse diamanthandelaar en kon toen nog niet weten dat hij een van de grootste automerken zou bouwen. De basis daarvoor wordt gelegd in 1908, als hij het automerk Mors helpt om het lek boven te krijgen en nog een aantal jaren door te gaan.

Toch was de liefde voor auto’s nog niet geboren, omdat hij in 1915 een fabriek voor munitie startte. Hij deed dat na een bezoek aan Henry Ford in Amerika, waarmee hij wel opnieuw in aanraking kwam met auto’s. Tijdens de Eerste Wereldoorlog verkoopt het bedrijf meer dan 23 miljoen granaten. Het geld dat daarmee wordt verdiend is vervolgens voldoende om te starten met de productie van auto’s. In 1919 lukt dat voor het eerst, waarbij de auto van de lopende band rolt zoals ook Ford daar al vroeg in slaagde.

Citroen wist het voor elkaar te krijgen om auto’s in massa te gaan produceren, door gebruik te maken van de lopende band. Het merk stond bekend om de occasions van onverwoestbare kwaliteit, waardoor de auto’s lang bleven rijden. Bekende modellen zijn bijvoorbeeld de Traction Avant 11, de 2CV (de Eend) en de DS (de Snoek). Het zijn auto’s die als een klassieker nog steeds wel eens voorbij komen, al vallen ze in het niet bij de moderne occasions van dit moment. Door de jaren heen is Citroen steeds meer luxe auto’s gaan produceren, waarbij de passie voor het autorijden centraal is komen te staan.

Met de naamgeving op basis van de ‘C’ is Citroen teruggekeerd naar de beginjaren van het merk. Tegelijkertijd probeert het merk nieuwe wegen in te slaan, bijvoorbeeld door de DS-serie los te koppelen en dat op eigen poten te zetten. Op die manier moet het mogelijk worden om DSA te herstructureren, waar dan zowel Peugeot, Citroen als DS onderdeel van uit gaan maken. Een andere innovatie is de Citroen Nemo, die het op moet gaan nemen tegen de bekende Berlingo, Jumpy en Jumper van het merk.

C1, C3, C4 en meer

Citroen produceert een aantal populaire modellen, die als occasion goed beschikbaar zijn. U heeft de keuze uit een groot aantal auto’s, niet in de laatste plaats dankzij de betrouwbaarheid daarvan. Het zijn auto’s van duurzame materialen, die jaren mee kunnen en als tweedehands auto bovendien niet zoveel hoeven te kosten.

U heeft de keuze uit een aantal compacte modellen, net als de meer ruime Citroen-occasions en natuurlijk een aantal bedrijfswagens. We zetten de modellen op een rij, net als de uitvoeringen waar het merk al aan werkt. Ontdek bijvoorbeeld de:

  • Citroen C1 kopen
    Een C1 is een kleine Citroen, waar u in de stad goed gebruik van kunt maken. Het is een fijne en compacte auto, die makkelijk wendbaar is. Tegelijkertijd is het merk erin geslaagd om deze auto op een luxe manier vorm te geven, waarbij er veel comfort aan boord is. Het is daardoor een fijne auto om zakelijk of privé mee te rijden. Te koop in allerlei verschillende kleuren, om die bovendien op de eigen smaak af te stemmen.
  • Citroen C3 kopen
    Een Citroen C3 kopen? Een ruimer model, beschikbaar in een paar verschillende uitvoeringen. Bekijk de reguliere uitvoering, net als de C3 Aircross die nog wat meer ruimte te bieden heeft. Op die manier zijn het fijne auto’s, die relatief hoog op de poten staan. De auto’s bieden overzicht en veel ruimte, om daar zowel zakelijk als privé met het hele gezin of met collega’s gebruik van te kunnen maken.
  • Citroen C4 kopen
    De Citroen C4 is er natuurlijk als de Cactus, net als in een paar andere uitvoeringen. Het is een ruime auto voor het hele gezin, of zakelijk een representatieve verschijning. Op die manier is de C4 goed geschikt in allerlei situaties. U kunt rekenen op een fijn comfort en mooie uitvoeringen, met diverse extra’s voor meer luxe aan boord. Ontdek de C4 Cactus, net als de Spacetourer en de Grand C4 Spacetourer.

Meer modellen van Citroen

En bent u daarnaast benieuwd naar de andere modellen waarvan u occasions kunt vinden bij Citroen? Bekijk dan de Berlingo Multispace, als een ruime auto waarin u ook zakelijk van alles mee kunt nemen. Een ander model dat daarvoor geschikt is is de Jumpy Combi, terwijl u met de Jumper Combi de ruimste keuze maakt. En gaat het u om personenvervoer? Bekijk dan de Spacetourer Business Lounge van het merk.

Uiteraard richt Citroen zich ook op de toekomst en de occasions die er in die jaren beschikbaar zullen zijn. Het gaat dan natuurlijk vooral om de elektrische modellen, omdat er daarvan steeds meer op de markt zullen komen. De Berlingo Electric en E-Berlingo Multispace zijn daar op dit moment al goede voorbeelden van. Een minder bekende, maar wel elektrische, keuze is de Citroen C-Zero. Het is een auto die helemaal geen CO2 meer uitstoot, waardoor de auto goed geschikt is voor in de stad. En bent u benieuwd naar meer toekomstige modellen? Ontdek dan bijvoorbeeld de nieuwe Berlingo en de Citroen C5 Aircross. Een SUV met meer ruimte, die aan de andere kant trouw blijft aan alles waar het merk de laatste jaren voor staat. 

Citroen leasen: privé en zakelijk

Een Citroen kopen en daar meteen in wegrijden, maar er nog niet het volledige bedrag voor betalen? Dan is lease een aantrekkelijke optie. Financial lease biedt u de mogelijkheid een vast bedrag per maand te betalen. Daarnaast kunt u zelf een goedkope autoverzekering afsluiten en de garage kiezen voor service en onderhoud. U zit niet vast aan een uitgebreid contract, maar heeft in plaats daarvan de vrijheid om zelf keuzes te maken. Op die manier profiteert u van het beste van twee werelden. U kunt meteen wegrijden in de auto van uw keuze, om een jong gebruikte Citroen te kunnen rijden. Een occasion van goede kwaliteit, in het model dat u zoekt of waar u bijvoorbeeld op basis van de geboden ruimte behoefte aan heeft.

U kunt zowel zakelijk als privé gebruik maken van financial lease voor een Citroen. Kiest u daar zakelijk voor? De auto komt gewoon bij u op de balans te staan, zodat u kunt profiteren van verschillende fiscale voordelen. U kunt dan denken aan de renteaftrek, net als aan de investeringsaftrek. Het zijn pas twee redenen om uw nieuwe bedrijfsauto te leasen. Bovendien blijft uw werkkapitaal netjes behouden, zodat u ook andere investeringen kunt blijven doen. En wilt u privé een Citroen kopen op basis van financial lease prive? Dan blijft uw spaargeld gewoon op uw rekening staan, terwijl u wel meteen in de auto weg kunt rijden om daarvan te gaan genieten.

We brengen u graag een vrijblijvende offerte uit, zodat u zelf kunt ontdekken wat de kosten zijn. Een Citroen leasen is op die manier heel eenvoudig, zonder dat er sprake is van een complex contract waarmee u aan allerlei voorwaarden vastzit. Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de kosten en de mogelijkheden, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Welke Citroen lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Citroën Financial Lease  Citroën Bedrijfswagen Lease  Citroën StartersLease  Citroën Financiering

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690