Ford Kopen: Tweedehands En Occasions

Een Ford kopen? Een tweedehands Ford of occasion is een uitstekende keuze. Het automerk werd al in 1903 opgericht en staat vooral bekend om de uitvinding van de lopende band. Het Amerikaanse merk bouwt grote pick-ups en SUV’s, net als kleinere auto’s voor de Europese markt. Het uitgebreide aanbod occasions maakt het makkelijk om daar een mooie auto uit te selecteren. In 2010 was het merk nog de op 4 na grootste autobouwer ter wereld, wat aangeeft dat men goed weet hoe een auto in elkaar moet zitten en waar consumenten naar zoeken.

De geschiedenis van Ford gaat lang terug. Dat is niet iets dat terug te zien valt in de huidige modellen van het merk. De occasions en tweedehands Ford auto’s van nu zijn decennium na decennium doorontwikkeld, om tot de moderne auto’s van vandaag de dag te komen. Toch is het een merk met een mooi verhaal, dankzij Henry Ford die op een heel innovatieve manier te werk ging. Dat is het merk met name tijdens de eerste tientallen jaren ten goede gekomen, om auto’s te bouwen die voor een breed publiek beschikbaar kwamen.

U kunt een tweedehands Ford of een occasion kopen. Dat kan door daar uw spaargeld voor te gebruiken, maar het kan ook anders. U kunt gebruik maken van financial lease, waardoor het nog niet nodig is om daar in één keer het volledige bedrag voor te betalen. In plaats daarvan kunt u maandelijks een bedrag betalen, terwijl u al wel meteen eigenaar wordt van de auto. Op die manier werkt financial lease anders dan operational lease, waarbij de leasemaatschappij eigenaar blijft. We zetten de verschillen graag voor u op een rij, om aan de geven op welke manier u een mooie Ford occasion kunt kopen, om daar meteen in weg te rijden.

Geschiedenis van Ford

De geschiedenis van Ford gaat terug tot in 1903, toen Henry Ford besloot om zijn eigen auto’s te gaan bouwen. Hij was al ingenieur en beschikte daarmee over de kennis die er nodig was om aan de auto’s te gaan werken. Het experimenteerde met benzinemotoren en bouwde op die manier de motoren die er nodig waren voor de auto’s. Met een startkapitaal van 28.000 dollar ging hij van start. Al snel was er sprake van een fabriek met 10 medewerkers, omdat de auto’s bij het publiek in de gratie raakten.

Het bedrijf was de eerste die de lopende band introduceerde, om op een vernieuwde manier te kunnen bouwen aan de auto’s. Dat gebeurde al in 1913, toen veel andere merken nog met de hand bouwde aan de auto’s. Op die manier wist Ford een behoorlijke voorsprong te nemen, iets dat het merk goed heeft gedaan. Het was technisch gezien niet de eerste lopende band ter wereld, maar wel het eerste systeem om heel gestructureerd een auto te kunnen bouwen. Voor die tijd duurde het 12 uur en 30 minuten om een chassis te bouwen, met de lopende band werd dat teruggebracht tot maar 2 uur en 40 minuten.

Door de jaren heen heeft Ford tal van iconische modellen gebouwd. Dat kon niet voorkomen dat het in het begin van de 21e eeuw financieel niet goed ging met het merk. Er werd een grote reorganisatie gehouden, om opnieuw een gezonde weg in te kunnen slaan. De kredietcrisis viel het bedrijf zwaar, waardoor in 2011 alleen het merk Ford en Lincoln nog over waren. Aston Martin, Jaguar, Land Rover en Volvo werden voor die tijd verkocht, terwijl Mercury werd opgeheven en het belang in Mazda werd afgebouwd. Het merk is wat dat betreft een stuk kleiner geworden, maar lijkt inmiddels weer te kunnen groeien

Ka, Fiesta, Focus en meer

Een tweedehands Ford kopen en daarvoor op zoek naar de populaire modellen? Het gaat dan bijvoorbeeld om de Ford Ka, de Ford Fiesta en de Ford Focus. Die modellen zijn lekker compact en zijn daardoor goed geschikt voor de Nederlandse wegen, net als bij ons in de steden. In Amerika waar het merk vandaan komt zijn het juiste de grotere modellen die het goed doen. Een deel daarvan is in Europa niet eens verkrijgbaar, waardoor het aantal occasions daarin ook erg klein is. We zetten drie van de populaire modellen op een rij om een tweedehands Ford te kopen:

  • Ford Ka kopen
    Een Ford Ka kopen? Het is het kleinste model van het merk, om op een heel compacte en eenvoudige manier mee te kunnen rijden. Regelmatig komen er nieuwe edities van het merk uit, waarbij de uitstraling steeds moderner wordt. Bovendien bevatten de jonge modellen veel connectiviteit en luxe functies.
  • Ford Fiesta kopen
    Op zoek naar een iets groter model, dat nog altijd lekker voordelig en compact is? Dan is een tweedehands Ford Fiesta een goede keuze. Met voldoende ruimte om samen te kunnen reizen, terwijl de auto zich nog makkelijk laat inparkeren. Het is een van de populaire modellen, die er in de vorm van de Fiesta ST ook in een sportieve versie is.
  • Ford Focus kopen
    De Ford Focus is een stuk ruimer en is op die manier zowel privé als zakelijk een uitstekende keuze. Een auto met veel ruimte en comfort, inclusief handige extra’s die het verblijf aan boord heel prettig maken. Een mooie keuze, die net als de andere modellen met veel occasions goed beschikbaar is.

Meer modellen van Ford

Uiteraard heeft u daarnaast de keuze uit een aantal andere Ford occasions. Zoekt u bijvoorbeeld naar een lekker zuinig en toch sportief model? Dan is de Ford Ecosport een geschikte auto. De auto is lekker klein van stuk, maar zorgt toch voor heel fijne prestaties. Zowel in de stad als daar buiten, zoals de C-Max in de buitengebieden zorgt voor een heerlijk comfortabele rit. Maak er lange afstanden mee of rijd van klant naar klant, de auto is zowel privé als zakelijk een uitstekende keuze.

En benieuwd naar de grotere modellen van Ford? Bekijk dan bijvoorbeeld de Ford Kuga of de Ford Edge. De eerste is een kleiner model, dat toch hoger is. Voor een fijne hoge instap en met het overzicht over de weg. Op die manier is de Edge nog een stuk groter, voor een auto die meer lijkt op de Amerikaanse proporties die we van het merk kennen. De Ford Mondeo is een lekker ruime gezinsauto, die ook zakelijk goed van pas komt om comfortabel te kunnen reizen.

Speciale modellen van Ford zijn bijvoorbeeld de Ford Mustang en de Ford GT. De eerste is een typische muscle-car, zoals die in Amerika niet weg te denken is. In Nederland is het model minder populair, maar wel een auto die liefhebbers enorm waarderen. En dat geldt nog meer voor de Ford GT, die goed laat zien wat de autobouwer kan. De Tourneo Custom is een meer zakelijke keuze, al komt de auto ook privé goed van pas als u met veel kinderen of anderen op pad wil.

Ford leasen: privé en zakelijk

Een Ford kopen en daarvoor gebruik maken van een tweedehands model? U kunt de auto afrekenen met uw spaargeld of met uw werkkapitaal voor een zakelijke uitgave, maar er zijn ook alternatieven beschikbaar. U kunt daarvoor gebruik maken van financial lease. Dat is de tegenhanger van operational lease. Financial lease biedt meer vrijheid, omdat u niet afhankelijk bent van de contracten van een leasemaatschappij. In plaats daarvan kunt u zelf kiezen bij welke garage u uw auto langs brengt. Verder kunt u zelf een goedkope autoverzekering afsluiten en de wegenbelasting betalen, zodat u geen marge aan de leasemaatschappij betaalt.

Financial lease voor een tweedehands Ford biedt zowel privé als zakelijk een aantal aantrekkelijke voordelen. Zakelijk kunt u namelijk profiteren van een aantal fiscale voordelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de renteaftrek over de financiering, net als over de investeringsaftrek waar u gebruik van kunt maken. En kiest u voor een zuinige Ford die aan strenge milieu-eisen voldoet? Dan kunt u zelfs gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek. Verder kunt u afschrijvingen doen, omdat de auto bij u op de balans komt staan.

Zowel privé als zakelijk wordt u met financial lease eigenaar van de Ford occasion. Tegelijkertijd is het nog niet nodig om het volledige bedrag te betalen. U betaalt een vast bedrag per maand, waarvoor u meteen in de auto weg kunt rijden. U kunt zelf aangeven of u een aanbetaling wilt doen en of u gebruik wilt maken van een slottermijn. Op die manier heeft u zelf de controle over de kosten per maand.

Wilt u meer weten over financial lease voor een Ford of voor een van de andere automerken? Wij gaan er graag voor u mee aan de slag. We brengen u een heldere offerte uit en kunnen u uitleggen over de verschillen tussen financial lease en operational lease. Meer weten? Neem contact met ons op, dan vertellen we u meer en helpen we u een mooie jong gebruikte Ford te rijden. En dat met de voordeligste en beste financial lease aanbieding.

Welke Ford lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Ford Financial Lease  Ford Bedrijfswagen Lease  Ford StartersLease  Ford Financiering

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690