Land Rover en Range Rover Kopen: Tweedehands En Occasions

Een Land Rover of Range Rover kopen? Prachtige auto’s met een geweldige uitstraling en geschikt voor zowel de weg als het terrein. Het zijn luxe auto’s die in Nederland populair zijn, zowel zakelijk als privé. Auto’s met karakter en statuur, niet in de laatste plaats dankzij de Britse productie.

Land Rover is het op het Amerikaanse Willys Jeep na oudste SUV-merk ter wereld. Het is het merk dat aan de basis stond van dit type auto, waar inmiddels alle automerken wel een paar modellen van hebben. Bij Land Rover en Range Rover gaat het altijd om grote auto’s. Geschikt voor op de weg en tevens voor in het terrein, waardoor geen uitdaging te groot is met deze krachtpatsers op vier wielen.

De naam ‘Land Rover’ komt van het idee dat de auto’s er vooral voor op het land zouden zijn. In de eerste brochure stond namelijk de titel ‘The Land Rover for the farmer, the countryman and general industrial use’. Vandaag de dag is het vooral een luxe SUV, waarbij het aan gemak en comfort nooit ontbreekt. Range Rover was oorspronkelijk een model van Land Rover, maar is inmiddels een belangrijk onderdeel van het merk met daaronder weer eigen modellen.

Geschiedenis van Land Rover en Range Rover

Land Rover werd in 1948 opgericht en kent daarmee een behoorlijke geschiedenis. Het is een Brits merk, al worden de auto’s al langere tijd gebouwd in onder andere Australië, Spanje, België en Duitsland. Dat komt de kwaliteit ten goede, gecombineerd met de typisch Britse kenmerken in het ontwerp. Zowel van buiten als van binnen, om altijd pure klasse en een onverwoestbaar karakter uit te kunnen stralen.

Oorspronkelijk ging Land Rover van start om auto’s te bouwen die tot meer in staat zouden zijn dan Willys Jeep. Ze haalden hun oude Willys uit elkaar om te ontdekken hoe die in elkaar zaten, om het zelf beter te kunnen doen. Ze bouwden de Land Rover, die in eerste instantie veel leek op het origineel. Vandaag de dag is daar niets meer van terug te zien, omdat de auto’s vooral gebouwd zijn gericht op luxe.

Land Rover was oorspronkelijk een onderdeel van Rover, maar kwam in 1967 op eigen benen te staan. Inmiddels is Land Rover eigendom van Tata Motors uit India en is het merk samengevoegd met Jaguar. Daardoor delen Jaguar en Land Rover veel informatie en eigenschappen met elkaar. Land Rover en Range Rover zijn er voor de luxe SUV’s die ook het terrein in kunnen, terwijl Jaguar er is voor meer sportiviteit en Britse klasse. 

Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar en meer

Land Rover heeft een aantal populaire modellen, in een gamma dat de laatste jaren flink kleiner is geworden. Het gaat om luxe SUV’s, die ondertussen nog altijd goed geschikt zijn om ook het terrein in te kunnen. U kunt bijvoorbeeld een:

  • Range Rover kopen
    De Range Rover was ooit een model van Land Rover. Inmiddels is het ook haast een eigen merk geworden. Range Rover heeft meer luxe aan boord dan een klassieke Land Rover. Inmiddels geldt die scheidslijn niet meer zo duidelijk en is de Range Rover het ultieme model van Land Rover geworden. Een grote SUV die vol met luxe toch goed geschikt is voor het meest ruige terrein.
  • Range Rover Sport kopen
    Een sportief model van de Range Rover. De auto combineert sportieve prestaties op de weg met enorme mogelijkheden in het terrein. Op die manier is de auto van alle markten thuis. Het is een dynamische Range Rover, waarvan tweedehands veel occasions beschikbaar zijn.
  • Range Rover Velar kopen
    De Range Rover Velar is een duidelijke blik op de toekomst. De auto is op een extra strakke manier ontworpen en lijkt daarmee z’n tijd ver vooruit. Het model is meer gestroomlijnd en iets lager dan de Sport en Range Rover. Het is een luxe SUV die ondertussen ook zonder problemen het terrein in kan.

Meer modellen van Land Rover

Naast die modellen heeft u de keuze uit een paar andere auto’s van Land Rover. Zoekt u naar een occasion of een tweedehands auto van dit merk? Bekijk dan bijvoorbeeld de Range Rover Evoque van Land Rover. Het is het kleinste model uit het aanbod, terwijl u toch kunt genieten van alle belangrijke luxe en extra’s.

De meer ruige modellen zijn de Land Rover Discovery en de Land Rover Discovery Sport. Die auto’s zijn er heel duidelijk op gebouwd om het terrein in te kunnen. Auto’s die niet schrikken van een weg zonder asfalt en die weten hoe ze de wielen afzonderlijk van elkaar moeten aandrijven. Grote SUV’s met uiteenlopende mogelijkheden, altijd voorzien van de luxe die Range Rover’s en Land Rover’s kenmerken.

Land Rover en Range Rover leasen: privé en zakelijk

Een Land Rover tweedehands kopen of op zoek naar een Range Rover occasion? Het zijn dure auto’s, waardoor een gebruikt model financieel een stuk aantrekkelijker is. En hikt u aan tegen de hoge aanschafprijs? Dan vormt financial lease wellicht een goed alternatief. U hoeft dan nog niet het volledige bedrag te betalen, terwijl u er wel meteen in kunt wegrijden. Op die manier kunt u een occasion of tweedehands Range Rover of Land Rover kopen. U betaalt voor de auto tijdens het gebruik.

Financial lease werkt anders dan Operational Lease. U zit niet vast aan een strikt contract door de leasemaatschappij. In plaats daarvan kiest u zelf de garage voor onderhoud en de goedkope autoverzekering die u wilt afsluiten. Zakelijk kunt u de Range Rover of Land Rover zelfs op de balans zetten, zodat u gewoon gebruik kunt maken van investeringsaftrek en renteaftrek. Financial lease is op die manier zowel zakelijk als privé een interessante keuze als u een Range Rover of Land Rover wilt kopen en daarvoor zoekt naar een occasion of tweedehands auto. 

Welke Land Rover lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690