Voordelen van Financial Lease

Waarom zou je als zelfstandig ondernemer kiezen voor Financial lease? Hieronder gaan we dieper in op 5 belangrijke voordelen.

 Voordeel 1 van Financial Lease:

De auto is al vanaf het begin jouw eigendom!

Een belangrijk reden om voor Financial Lease als leasevorm te kiezen is het gegeven dat je als leaserijder, direct bij ondertekening van het leasecontract, economisch eigenaar van de auto bent. Dit is niet het geval bij Operational lease. Want bij deze leasevorm blijft de leasemaatschappij juridisch eigenaar van het voertuig. Aangezien je als ondernemer met Financial Lease economisch eigenaar bent, betaal je tijdens de looptijd minder belasting. Dat leggen we je hieronder uit.

 Voordeel 2 van Financial Lease:

Betaal minder belasting dankzij investering- en renteaftrek

In Nederland kunnen ondernemers het gehele bedrag dat aan leaserente betaald wordt, aftrekken van de winst die gemaakt wordt. Met een Financial Lease overeenkomst ga je tevens een investering aan en een gedeelte van die investering mag je aftrekken van de winst, indien je investeert in bedrijfsmiddelen. Het gedeelte dat je mag aftrekken noemen we de investeringsaftrek. Het komt erop neer dat je de winst van je onderneming drukt en je daarom minder belasting betaalt.

 Voordeel 3 van Financial Lease:

De BTW over de aanschaftijd mag je direct terugvorderen

Financial lease wordt in de Nederlandse wetgeving, die gaat over de BTW, aangemerkt als een levering. Dat betekent dat je als ondernemer het totale bedrag aan BTW kan terugvorderen en wel in één keer!

 Voordeel 4 van Financial Lease:

Behoud liquiditeit terwijl je een investering doet

Een ander groot voordeel van Financial Lease is dat je wél een belangrijke investering voor je bedrijf doet terwijl dit niet ten koste gaat van je liquiditeit. Met andere woorden: Je beschikt meteen over een leaseauto maar de totale kosten daarvan spreid je uit over een aantal vaste termijnbedragen. Je houd dus geld over om te kunnen blijven ondernemen! Tegelijkertijd kan je wel alvast profiteren van verschillende fiscale voordelen.

 Voordeel 5 van Financial Lease:

Vastigheid en duidelijkheid vanwege vaststaande leasetermijnen

Je weet met Financial lease altijd precies waar je aan toe bent. Zo lease je altijd tegen maandlasten die gelijk zijn. Ook wordt het aantal leasetermijnen vastgelegd, dus de leaseperiode. In tegenstelling tot veel andere leasevormen kom je met Financial Lease nooit voor verrassingen te staan. Je weet precies waar je aan toe bent, wat de maandelijkse kosten zijn en wat het leasen je in totaal kost.

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690