Mazda Kopen: Tweedehands En Occasions

Een Mazda kopen? De Mazda Motor Corporation heet officieel Matsuda Kabushiki-gaisha, waarmee de Japanse oorsprong van het bedrijf meteen goed duidelijk wordt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Fuchü, al worden de auto’s natuurlijk over heel de wereld verkocht. En dat gaat bovendien goed, gezien de jarenlange groei in Europa. In een aantal gevallen met dubbele cijfers, waardoor er jaar na jaar meer auto’s verkocht worden in dit deel van de wereld.

Het merk is goed voor zo’n 1,5 procent van alle autoverkopen, waarmee het bedrijf tot de grotere automerken behoort. De recente groei van Mazda verliep beter dan die van de totale markt, waardoor er ook in Nederland steeds meer modellen van dit merk op de weg rijden. Kleine en compacte modellen voor in de stad, net als de grotere modellen die het ook op de buitenwegen in Nederland goed doen.

De geschiedenis van Mazda gaat terug tot in 1920. Het is een periode waarin ook veel andere automerken het levenslicht zagen, al gebeurde dat op verschillende plekken in de wereld. Bij de oprichting werd gekozen voor deze naam, als vernoeming naar de oppergod Ahura Mazda. Op die manier wilde de oprichters het merk koppelen aan de hoop om het beeld van auto’s te verlichten, zodat zoveel mogelijk mensen daar gebruik van kunnen maken.

Geschiedenis van Mazda

Het bedrijf Mazda werd opgericht in 1920, al ging het nog niet meteen om de productie van auto’s. In plaats daarvan werd er kurk geproduceerd, net als machines, lampen, booruitrustingen en een tijdje lang motorfietsen. Daarmee werd een basis gelegd om later aan auto’s te gaan werken. Dat gebeurde vanaf 1931, zodat het merk daar evengoed een lange traditie mee heeft. Het ging eerst om lichte bestelwagens, totdat tijdens de Tweede Wereldoorlog de eerste sedan van de band leek te gaan rollen. Dat mislukte door de oorlog, die ertoe leidde dat de productie stil kwam te liggen.

Later is het merk onder andere bekend komen te staan om de productie van vrachtwagens. De eerste personenauto met enig succes was de R-360 Coupé. Die auto werd in 1960 gebouwd. Het was een kleine auto voor twee personen, die maximaal 90 kilometer per uur kon rijden. Eigenschappen die nu niet meer zijn voor te stellen, omdat zelfs een Mazda automaat tweedehands heel voordelig verkrijgbaar kan zijn. De diverse occasions laten zien dat het merk behoort tot de top van de wereld, zowel qua betrouwbaarheid, rijgedrag als levensduur.

De in 2003 geproduceerde Mazda RX-8 was een ware doorbraak voor het merk. De auto maakte gebruik van een moderne versie van de rotatiemotor en won de Awards voor zowel International Engine of the Year als Best new Engine. Daarmee liet het merk zien nog altijd goed te weten hoe het auto’s moet bouwen. In 2015 kwamen er nieuwe modellen op de markt, waaronder de Mazda 2, de Mazda CX-3 en de vierde generatie van de MX-5. De CX-5 kreeg in 2017 de nieuwe SKYACTIV-X motor, waarmee Mazda opnieuw innoveert op het gebied van motoren voor auto’s. 

Mazda 2, Mazda 3, MAzda CX-3 en meer

Mazda produceert een aantal populaire modellen, beschikbaar in verschillende categorieën. Het gaat om een aantal hatchbacks en sedans, net als crossovers die de brug slaan naar een SUV met meer ruimte. Op die mannier zijn de auto’s goed geschikt voor in Nederlandse steden, net als in de buitengebieden. We zetten drie van de populaire modellen op een rij:

  • Mazda 2 kopen
    De Mazda 2 (https://financialleaseconcurrent.nl/mazda/mazda-2) is het kleinste en meest compacte model van het merk. Een fijne auto met afmetingen die in de stad uitstekend van pas komen. De auto is er als een hatchback, een populaire uitvoering bij ons in Nederland. De auto is goed betaalbaar, vooral als u op zoek bent naar een van de Mazda occasions die er beschikbaar zijn.
  • Mazda 3 kopen
    Op zoek naar iets meer ruimte, terwijl de auto toch goed betaalbaar blijft? Dan is de Mazda 3 (https://financialleaseconcurrent.nl/mazda/mazda-3) een uitstekende keuze. Een fijne auto om privé of zakelijk te rijden, beschikbaar in diverse uitvoeringen. Bekijk de hatchback en de sedan, beiden met een eigen karakter binnen het ontwerp. Met een Mazda occasion uit deze serie kunt u altijd rekenen op een betrouwbare auto met fijne rij-eigenschappen.
  • Mazda CX-3 kopen
    Op zoek naar een groter model om fijn in te kunnen rijden? De Mazda CX-3 (https://financialleaseconcurrent.nl/mazda/mazda-cx-3) is een succesnummer in Nederland. Het is een compacte crossover, die net wat hoger op de poten staat. Daardoor biedt de auto meer comfort en ruimte, zonder dat het model zich daardoor lastiger laat besturen.

Meer modellen van Mazda

Het zijn drie van de populaire modellen, waar u de keuze uit heeft als u een Mazda wilt kopen. Zoekt u een automaat die u tweedehands kunt kopen of bent u benieuwd naar de andere occasions die er beschikbaar zijn? We laten u graag zien welke modellen u kunt rijden, vanuit het brede aanbod met mooie modellen.

Naast de drie populaire auto’s van Mazda kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een Mazda 6. Het is een grotere sedan die er ook als sportbreak is. Een ruime auto met heel fijne rij-eigenschappen. Een luxe beleving in een auto van dit merk, waarmee u op een uitstekende manier voor de dag kunt komen. Zowel zakelijk als privé goed geschikt, ook als u daar vaak lange ritten mee wilt maken.

Naast de CX-3 is er ook een Mazda CX-5. Het is de grotere cross-over van het merk, geschikt om heerlijk luxe in te rijden. Een mooie grote keuze binnen het aanbod, die als occasion toch op een voordelige manier beschikbaar is. En zoekt u in plaats daarvan naar sportieve prestaties? Dan zijn de Mazda MX-5 en de Mazda MX-5 RF wellicht een goede keuze. Kleine en compacte auto’s met veel vermogen, om daar op een heerlijk sportieve manier mee te kunnen rijden.

Mazda leasen: privé en zakelijk

Wilt u een Mazda kopen en zoekt u daarvoor naar de diverse occasions? We maken het u graag gemakkelijk, vanuit een uitgebreid aanbod. Auto’s van goede kwaliteit, dankzij de recente bouwjaren. De auto’s hebben in veel gevallen nog garantie, zowel op het chassis als op de motor waarmee het merk graag innoveert. Het zijn op die manier zuinige motoren met fijne rij-eigenschappen, waarbij u zich bovendien geen zorgen hoeft te maken over de betrouwbaarheid van de modellen.

Een Mazda automaat tweedehands kopen of op zoek naar een handgeschakelde auto? U kunt daar op een voordelige manier gebruik van maken door een occasion te kopen. En sterker nog, het is bovendien niet nodig om daarvoor het volledige bedrag over te maken. In plaats daarvan kunt u de auto betalen met financial lease. Dat betekent dat u er meteen in weg kunt rijden, zonder dat u het volledige aankoopbedrag hoeft af te rekenen. In plaats daarvan gebruikt u de periode waarin u de auto wilt rijden om maandelijks voor de auto te betalen. Zakelijk prettig, maar ook privé een uitkomst als u niet meteen al uw spaargeld daaraan uit wilt geven.

Zakelijk profiteert u van verschillende fiscale voordelen, als u kiest voor een tweedehands Mazda op basis van financial lease. U kunt de auto kopen, daar meteen in wegrijden en die gewoon bij u op de balans zetten. Dat betekent dat u gebruik kunt maken van renteaftrek en bijvoorbeeld investeringsaftrek. Aan de andere kant zit u niet vast aan verplichtingen door de leasemaatschappij. Kies uw eigen goedkope autoverzekering en de garage die u wenst voor onderhoud en reparaties. U heeft daarmee veel vrijheid, terwijl u de Mazda occasions op een voordelige manier kunt financieren.

Daarnaast kunt u de tweedehands Mazda kopen door privé gebruik te maken van financial lease. U betaalt per maand voor de auto waar u in rijdt, zodat u daar niet al uw spaargeld voor hoeft te gebruiken. In plaats daarvan betaalt u maandelijks een vast bedrag, eventueel na een eerste aanbetaling of met een laatste slottermijn. Ontdek welke Mazda u kunt kopen en hoe u snel weg kunt rijden in een van de mooie occasions van dit merk. 

Welke Mazda lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690