Mercedes Benz Kopen: Tweedehands En Occasions

Een Mercedes Benz kopen? Veel mensen spreken van een Mercedes of een Benz, als ze dit luxe automerk uit Duitsland bedoelen. Het merk werd opgericht in 1926, toen Daimler Motoren Gesellschaft en Benz & Cie besloten om de handen ineen te slaan. Tegenwoordig is het bedrijf onderdeel van Daimler AG. Het merk maakt personenauto’s en personenbusjes, net als bestelwagens, bussen en zelfs vrachtwagens zoals de Mercedes Benz Unimog. Het bedrijf bouwt zelfs vliegtuigen, al zijn veel mensen daar minder goed mee bekend.

Wat veel mensen bovendien niet weten is dat Mercedes Benz ook eigenaar is van Maybach en Smart. Een zeer luxe merk en een bedrijf voor kleine auto’s, die bijzonder goed geschikt zijn voor in de stad. Een andere tak van sport is natuurlijk het Formule 1-team: Mercedes AMG Petronas Formula Tone Team. Het merk is leverancier van motoren aan Williams F1, Force India F1 Team en hun eigen team, waarmee het een grote invloed heeft op de koningsklasse voor de autosport.

U kunt een prachtige Mercedes Benz kopen, van een merk waarvan de geschiedenis lang teruggaat. Tweedehands door een keuze te maken uit de A-klasse, B-klasse en C-klasse of met een van de andere modellen die er beschikbaar zijn. Ontdek de Mercedes occasions en tweedehands auto’s, die bekend staan om hun hoge kwaliteit. Het zijn auto’s die heerlijk comfortabel rijden en tegenwoordig bovendien vol zitten met moderne technologie.

Geschiedenis van Mercedes Benz

De geschiedenis van Mercedes Benz kent twee delen, namelijk die van Mercedes en die van Benz:

 • Benz
  Dit was het automerk van Carl Benz. Hij was de eerste autoproducent ter wereld, omdat hij de eerste auto al bouwde in 1885. Een jaar later kreeg hij het patent daarvoor, waarna er in Mannheim een officiële proefrit kon plaatsvinden. Hij maakte samen met zijn vrouw en kinderen een rit naar Pforzheim, waarmee hij 180 kilometer af wist te leggen. De auto wist zich te bewijzen, al viel het nog niet mee om aan voldoende benzine te komen.
 • Mercedes
  Mercedes is een product van Daimler, een automerk uit Duitsland opgericht door Gottlieb Daimler. Hij bouwde auto’s van 1886 tot 1903, waarna het merk bleef bestaan onder de naam Mercedes. De naam van het merk is afkomstig van de dochter van Emil Jellinek, de Oostenrijks-Hongaarse consul van die tijd. Hij was een van de grootste klanten, door destijds 36 auto’s te bestellen voor een bedrag van 550.000 Duitse marken.

Een ander mooi onderdeel van de geschiedenis van deze tweedehands auto’s en occasions is natuurlijk het logo. De driepuntige sterk werd al in 1909 ontworpen en vastgelegd. Een jaar later plaatste het merk de ster op de radiateur. Dat gebeurde bij de meeste modellen, maar niet bij allemaal. Volgens de legende is het een verwijzing naar de bedoeling van Gottlieb Daimler om motoren te bouwen voor voertuigen te land, ter zee en in de lucht.

De omringing van de ster met een lauwerkrans ontstond pas in 1926, toen Mercedes en Benz besloten om samen verder te gaan. Die krans werd later vervangen door een enkele ring, waarin ook de namen niet meer werden opgenomen. Daardoor werd het een stuk makkelijker om het logo overal te kunnen voeren, waardoor het nu een ware klassieker is geworden.

Mercedes Benz occasions en tweedehands auto’s waren jarenlang de vaste keuze voor taxibedrijven en -chauffeurs. Met name een matige betrouwbaarheid van de E-klasse heeft ertoe geleid dat ook andere merken daar nu een kans hebben gekregen. De introductie van de nieuwe E-klasse in 2006 heeft daar verandering in gebracht, door meer dan 2.000 onderdelen opnieuw te ontwikkelen of te vernieuwen. Daardoor zijn er nog altijd veel Mercedessen beschikbaar als taxi, terwijl Audi en BMW in die branche weinig voet aan de grond krijgen.

A-Klasse, B-Klasse, C-Klasse en meer

Mercedes Benz bouwt diverse modellen, die breed beschikbaar zijn als tweedehands auto en occasion. Een Mercedes te koop is op die manier een uitstekende keuze, vooral vanwege de betrouwbaarheid en het comfort waar u op kunt rekenen. Dat geldt voor de kleinere modellen en de grotere occasions. Verder heeft u natuurlijk de keuze uit een aantal sportieve modellen en comfortabele auto’s, zodat u de auto kunt rijden waar u van droomt. Populaire modellen van Mercedes Benz zijn bijvoorbeeld de:

 • Mercedes Benz A-klasse (https://financialleaseconcurrent.nl/mercedes-benz/a-klasse) kopen
  De kleinste Mercedes die u kunt kopen. Een mooie occasion of tweedehands auto, die relatief het minste kost. Een compact model dat goed geschikt is voor in de stad. Beschikbaar als de klassieke hatchback, net als een mooie limousine. Op die manier is de auto beschikbaar in diverse uitvoeringen, zodat u de keuze heeft uit een breed aanbod occasions van Mercedes.
 • Mercedes Benz B-klasse (https://financialleaseconcurrent.nl/mercedes-benz/b-klasse) kopen
  Op zoek naar een groter model, dat bovendien ‘hoger op de poten’ staat? Dan is de Mercedes Benz B-klasse wellicht een goede keuze. Beschikbaar als een Sports Tourer. Goed geschikt om langere afstanden mee te rijden, dankzij het uitgebreide comfort en de goede trekkracht. Het is een sportieve auto gemaakt met mooie materialen, waarvan tweedehands voldoende modellen beschikbaar zijn.
 • Mercedes Benz C-klasse (https://financialleaseconcurrent.nl/mercedes-benz/c-klasse) kopen
  De Mercedes Benz C-klasse is een fijne limousine, al kunt u de auto ook bestellen in een aantal andere uitvoeringen. Het gaat dan om de Estate voor een stationwagen, of om de coupé en de cabriolet. Het is een van de belangrijkste modellen voor het merk. De auto combineert sportiviteit en comfort, twee belangrijke kenmerken waar u met iedere Mercedes Benz in meerdere of mindere mate op kunt rekenen.

Meer modellen van Mercedes Benz

Uiteraard heeft u daarnaast de keuze uit een aantal andere modellen om een Mercedes Benz te kopen. Bekijk bijvoorbeeld de EQC, een minder bekende keuze. Een auto met een robuust voorkomen en meer dan voldoende ruimte aan boord, terwijl u er toch op een relatief compacte manier gebruik van kunt maken. Compact zijn ook de CLA Coupé, de CLA Shooting Brake en de CLS Coupé. Sportieve uitvoeringen van de C-klasse van het merk, waarmee die een belangrijke plaats inneemt in het assortiment.

Bekijk ook de occasions en tweedehands auto’s van Mercedes Benz zoals de E-klasse coupé, de E-klasse Cabriolet en de G-klasse als een grote jeep met een overtuigend voorkomen. De GLA is daarentegen meer een allrounder, net als de GLC of de GLC Coupé die meer sportiviteit te bieden heeft. U heeft bij Mercedes Benz verder de keuze uit een GLE Coupé, een GLS Allrounder of zelfs een V-klasse personenbus of een X-klasse pickup.

Meer bekende modellen uit het aanbod van Mercedes Benz zijn de occasions en tweedehands auto’s zoals de S-klasse limousine, de S-klasse coupé en de S-klasse Cabriolet. Bekijk verder de SL Roadster en de SLC Roadster. Twee bijzondere modellen met een mooi sportief karakter, zonder dat het bekende comfort van het merk verloren gaat. En gaat het u om de sportiviteit? Dan mogen ook de Mercedes-AMG GT Coupé, de GT 4-door Coupé en de GT Roadster niet ontbreken. De meest luxe keuze is een S-klasse Mercedes-Maybach, al is die zelfs tweedehands alleen voor de rijksten weggelegd.

 

Mercedes Benz leasen: privé en zakelijk

Een Mercedes Benz kopen en daarvoor op zoek naar een aantrekkelijke financiering? De occasions en jonge tweedehands modellen kunt u leasen, zowel zakelijk als privé. U kunt daarvoor gebruik maken van financial lease. Daarmee zit u niet vast aan een uitgebreid contract zoals bij operational lease. In plaats daarvan betaalt u een vast bedrag per maand, in ruil waarvoor u de auto meteen kunt rijden.

U heeft met financial lease voor een Mercedes Benz gewoon zelf de kans om een goedkope autoverzekering af te sluiten en een garage in de buurt te kiezen. Op die manier heeft u wel de lusten van lease, maar niet de lasten daarvan. U kunt een Mercedes occasion kopen door die online uit te zoeken. Ontdek de tweedehands Mercedes Benz-modellen en maak daar een keuze uit, om daar meteen in weg te kunnen rijden. We vertellen u graag meer over de voordelen van lease, als u daar particulier of zakelijk gebruik van wilt maken. Zakelijk komt de auto gewoon op de balans te staan, zodat u profiteert van verschillende fiscale voordelen. U kunt afschrijvingen doen, profiteren van de renteaftrek en zelfs de investeringsaftrek voor uw bedrijf. Wilt u meer weten over het leasen van een jong gebruikte Mercedes Benz? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden. Of we brengen u meteen een vrijblijvende offerte uit, zodat u goed weet waar u aan toe bent.

Welke Mercedes Benz lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690