Mini Kopen: Tweedehands En Occasions

Een Mini kopen? Het merk heeft een bijzondere historie, die bestaat uit twee delen. Origineel is het een kleine auto die werd geproduceerd tussen 1959 en 2000. Die auto wordt helaas niet meer gemaakt, al heeft het merk gelukkig wel een tweede leven gekregen. Sinds 2001 is het merk overgenomen door het Duitse BMW. Oorspronkelijk werd alleen het kleine model opnieuw gebouwd, maar inmiddels is er een uitgebreid aanbod ontstaan en is Mini weer een mooi merk geworden dat onder andere in Nederland veel auto’s verkoopt.

De originele Mini werd geproduceerd door de British Motor Corporation (BMC). De auto werd ontworpen door Alex Issigonis en is een ware klassieker geworden. Het was een typische kleine auto, die mede door het compacte formaat een heerlijke wegligging wist te realiseren. Bovendien werden er, voor die tijd, destijds innovatieve technieken toegepast. Het ging bijvoorbeeld om een dwarsgeplaatste motor en voorwielaandrijving, twee technieken die vandaag de dag gemeengoed zijn bij veel andere merken.

BMW kwam in 2001 met de New Mini op de markt. Het model was nog altijd relatief klein, al is de auto een stuk groter dan het origineel. Desalniettemin was het een groot succes, waardoor het merk er inmiddels veel meer modellen bij heeft gekregen. In 2007 kwam er een opvolger van de auto op de markt, die weer een stukje groter is geworden. De andere uitvoeringen die er bij zijn gekomen zorgen ervoor dat een Mini occasion of een tweedehands Mini in allerlei modellen verkrijgbaar is, afgestemd op de manier waarmee u er graag wilt rijden.

Geschiedenis van Mini

Het was eind jaren ’50 toen de eerste Mini te koop kwam. Het ging om een idee van Leonard Lord, die op dat moment directeur was van BMC. Hij had de visie dat de markt behoefte had aan een nieuwe kleine auto. Tenminste, de auto werd klein van buiten en was ondertussen groot van binnen. Het was Alex Issigonis die tekende voor het ontwerp, nadat hij onder andere de Morris Minor had ontworpen. De auto was klein van stuk en kreeg een kleinere motor dan gebruikelijk, waardoor het lichte autootje het typische rijgedrag kon realiseren.

De snelheid en het weggedrag van de auto zorgde ervoor dat het meteen een succes werd. De productieversie liet nog even op zich wachten. Het ging uiteindelijk om de Austin Seven en de Morris Mini Motor. De twee modellen werden in enkele honderden stuks per week verkocht. Het bleek uiteindelijk een zeer succesvol model te worden, vooral toen John Cooper aan boord kwam in het bedrijf. Hij gebruikte een opgevoerde motor om de Mini Cooper te produceren. Opnieuw was er sprake van twee modellen, namelijk de Austin Mini Cooper en de Morris Mini Cooper. Zowel bij het grote publiek als in de autosport waren de auto’s succesvol, bijvoorbeeld door de winst van de Monte Carlo-rally.

Uit de recente geschiedenis kennen we de Mini One en de Mini Cooper, beiden geproduceerd door BMW. Van die modellen zijn er veel Mini occasions beschikbaar. De auto is volledig opnieuw ontworpen en gebouwd, waardoor die in technische zin niets meer te maken heeft met her origineel. De auto is flink gemoderniseerd en ook gegroeid. Toch staat de auto nog altijd bekend als klein en compact. De Mini One meet 370cm en weegt 1.060kg, maar zorgt nog altijd voor fijn rijgedrag met sportieve prestaties. 

3-deurs, 5-deurs, Clubman en meer

De moderne Mini modellen bieden allemaal meer dan voldoende ruimte. Ze combineren dat met fijn rijgedrag en een uitstekende wegligging, niet in de laatste plaats dankzij de invloed van BMW. De materialen zijn degelijk en betrouwbaar, waardoor er veel Mini occasions beschikbaar zijn. Voor een goede prijs en beschikbaar via financial lease, om daar op een voordelige manier gebruik van te kunnen maken. We zetten een aantal van de populaire modellen op een rij:

  • Mini 3-deurs kopen
    Een Mini 3-deurs (https://financialleaseconcurrent.nl/mini/mini-3-deurs) is de meest traditionele keuze, gebaseerd op het origineel zoals die decennialang werd geproduceerd. De auto is een stuk groter, zwaarder en ruimer dan het origineel, maar heeft wel een vergelijkbaar karakter. Het is een fijne kleine auto, waarmee u zich bijvoorbeeld in de stad uitstekend kunt bewegen. Een mooie auto van uitstekende kwaliteit, goed tweedehands beschikbaar dankzij het grote aantal Mini occasions.
  • Mini 5-deurs kopen
    Meer ruimte nodig? Dan kunt u een Mini 5-deurs (https://financialleaseconcurrent.nl/mini/mini-5-deurs) kopen. Een ruimere auto dankzij de extra deuren, terwijl u kunt rekenen op dezelfde fijne rij-eigenschappen. Het is nog altijd een compacte auto, van binnen voorzien van mooie materialen en luxe extra’s. Een premium-auto die heerlijk rijdt en goed betrouwbaar is, waardoor het model ook tweedehands een uitstekende keuze is.
  • Mini Clubman kopen
    De Mini Clubman (https://financialleaseconcurrent.nl/mini/mini-clubman) is een van de grote modellen van het merk. Extra ruim en met een grote kofferbak, om alles in de Mini mee te kunnen nemen. Een cross-over geschikt voor in de stad en daar buiten, om er in Nederland overal ontspannen mee te kunnen rijden. Onmiskenbaar een Mini, maar ondertussen een auto met een heel eigen karakter om nooit beperkt te zijn door de ruimte die er beschikbaar is.

Meer modellen van Mini

Met de 3-deurs, de 5-deurs en de Clubman heeft Mini drie zeer populaire modellen in huis. Toch is dat niet alles. U heeft bijvoorbeeld ook de keuze uit een Mini Cabrio. Die is er natuurlijk ook als occasion, om daar op een voordelige manier in te kunnen rijden. U kunt de auto kopen zonder daar een hoge prijs voor te betalen, omdat de grootste afschrijvingen al achter de rug zijn. De auto zit op de bekende speelse manier in elkaar, gecombineerd met de goede bouwkwaliteit waar BMW om bekend staat. Het feit dat BMW de auto’s tegenwoordig bouwt zorgt ervoor dat zelfs de eerste modellen nog als occasion beschikbaar zijn en uitstekend presteren.

Door de jaren heen zijn er meerdere modellen aan het aanbod toegevoegd. Het laat goed zien dat Mini altijd vooruit blijft denken, aan de occasions en tweedehands auto’s van de toekomst. Er is bijvoorbeeld een Countryman van Mini te koop, als ruim model dat heel duidelijk een SUV is. Een op het oog vreemde combinatie, tussen een kleine en compacte auto en ontzettend veel ruimte. Toch is het merk erin geslaagd om dit op een mooie manier te doen. De auto is beschikbaar in diverse uitvoeringen, zoals dat ook geldt voor de andere uitvoeringen die u kunt kopen.

En zoekt u binnen het aanbod occasions van Mini naar een meer bijzondere keuze? Bekijk dan de John Cooper Works edities van de verschillende modellen. Het zijn de sportieve auto’s, zoals dat ook met de originele modellen al het geval was. De auto’s hebben een andere motor en zijn lekker opgevoerd, om daarmee uitermate sportief te kunnen rijden. In andere kleuren en met stoere materialen, zodat alle elementen mooi op elkaar aansluiten.

Een andere bijzondere keuze binnen het aanbod van Mini is de Electric. Een elektrisch model van het merk, dat helemaal klaar is voor de toekomst. Mondjesmaat beschikbaar als tweedehands of occasion, maar zeer de moeite waard om de komende jaren goed in de gaten te houden. 

Mini leasen: privé en zakelijk

Een Mini kopen en daar privé of zakelijk gebruik van maken? Het is niet meer nodig om de auto te kopen met spaargeld of met een grote zakelijke uitgave van het werkkapitaal. In plaats daarvan kunt u gebruik maken van financial lease. U betaalt dan maandelijks een bedrag voor de auto, terwijl u er gewoon meteen in weg kunt rijden. Een fijn idee, als u op zoek bent naar een specifieke occasion van het merk. U kunt de auto privé of zakelijk leasen, zonder dat u vastzit aan verplichtingen door een leasemaatschappij.

Financial lease biedt veel vrijheid en tegelijkertijd de mogelijkheid om de kosten van een Mini occasion te kunnen spreiden. U betaalt een vast bedrag per maand, terwijl u daarnaast de kans heeft om zelf een garage te kiezen voor het onderhoud en reparaties. Bovendien kunt u zelf een goedkope autoverzekering afsluiten, omdat u daarvoor geen gebruik hoeft te maken van de polis van een leasemaatschappij. Ontdek de verschillende occasions en tweedehands modellen van Mini, zodat u daar op uw gemak een keuze uit kunt maken. Om de auto te financieren met financial lease, dat ook zakelijk een aantal voordelen te bieden heeft.

Zakelijk komt de Mini gewoon op de balans te staan, zonder dat u daarvoor uw werkkapitaal volledig hoeft te benutten. U kunt profiteren van renteaftrek en investeringsaftrek, terwijl u de auto kunt gebruiken voor nieuwe omzet om de kosten daarvan te betalen. Zowel zakelijk als privé is een Mini occasion met financial lease een goed idee. Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een specifiek model op het oog? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over. 

Welke Mini lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690