Nissan Kopen: Tweedehands En Occasions

Een Nissan kopen? Anders dan een nieuwe Nissan kopen zijn er uitstekende occasions en tweedehands auto’s beschikbaar. U kiest op die manier voor een Japanse autobouwer, die wereldwijd goed is voor 6 procent van de auto’s. Het merk verkocht tussen 1932 en 1983 ook auto’s onder de naam Datsun, waardoor veel mensen de auto’s ook nog van die naam kennen.

Het is een van de grote fabrikanten ter wereld, onder andere na Toyota. Met name de jaren ’90 van de vorige eeuw waren lastig voor Nissan. Financiële tegenslag maakte het lastig om auto’s te blijven bouwen. In de periode daarna is het merk er goed bovenop gekomen. Inmiddels is Renault grootaandeelhouder in het bedrijf, wat de ontwikkeling van nieuwe modellen ten goede lijkt te zijn gekomen.

Nissan kennen we vooral van de personenauto’s, maar maakt ook diverse bedrijfsauto’s en bestelwagens, net als bussen, trucks, heftrucks en zelfs motoren voor de marine. Het is een veelzijdig bedrijf met een lange historie, die teruggaat tot in 1933.

Geschiedenis van NIssan

De werkelijke geschiedenis van Nissan gaat eigenlijk nog verder terug, tot de oprichting van Kwaishinisha Motorcar Works in 1911. De eerste auto ging 3 jaar later in productie. Het ging toen om de DAT, waarmee de achternamen van de drie bedrijfspartners werden gecombineerd. Pas rondom de productie van de DATSON werd er gekozen voor Nissan Motor Company, waar de huidige naam nog altijd van afstamt.

Het bedrijf startte in 1996 met de ontwikkeling van brandstofceltechnologie. Dat blijkt een goede keuze te zijn geweest, als onderdeel van de California Fuel Cell Partnership. Op die manier loopt het merk vooral qua technologie. Daarvan zijn nog niet direct resultaten te zien in de occasions en tweedehands auto’s van Nissan. Wel zorgt her ervoor dat het merk weer vooraan kan meedragen. En met de X-Trail FCV kwam er bovendien een eerste brandstofcelmotor, in dit geval voor Cosmo Oil. Ook werkt het bedrijf sterk aan elektrische auto’s, vooral sinds de samenwerking met Renault.

Renault stapte in 1999 aan boord om Nissan te helpen en samen aan een vernieuwd krachtig merk te bouwen. Dat is de kwaliteit van occasions en tweedehands auto’s sterk ten goede gekomen. Nissan is inmiddels verantwoordelijk voor een groot aandeel van alle auto’s van Renault-Nissan. Dankzij de vroege focus op elektrische auto’s is de kans bovendien groot dat deze positie alleen maar verder zal verbeteren.

Micra, Qashqai, Leaf en meer

Nissan produceert een aantal populaire modellen, waarvan er veel occasions en tweedehands auto’s beschikbaar zijn. Een Nissan kopen? Bekijk dan in ieder geval de:

  • Nissan Micra
    De Nissan Micra (https://financialleaseconcurrent.nl/nissan/micra) is het meest compacte model van het merk. Een fijne en kleine auto voor in de stad, om makkelijk mee te manoeuvreren en parkeren. De auto zit aan de andere kant vol met high-tech, waardoor het een heerlijk comfortabele auto is die klaar lijkt voor de toekomst.
  • Nissan Qashqai
    De Nissan Qashqai (https://financialleaseconcurrent.nl/nissan/qashqai) is een populaire cross-over van het merk. De auto combineert een sportieve auto voor de Nederlandse wegen met de ruimte van een flinke SUV. Het is op die manier een fijne mix die veel mensen aanspreekt, ook goed beschikbaar als occasion of tweedehands auto.
  • Nissan Leaf
    De Nissan Leaf (https://financialleaseconcurrent.nl/nissan/leaf) is een elektrische auto van het merk, die al sinds de introductie veel mensen weet aan te spreken. Een betaalbare auto zonder CO2-uitstoot, waardoor daar inmiddels ook veel occasions van beschikbaar zijn.

Meer modellen van Nissan

Naast deze drie populaire modellen heeft u de keuze uit een aantal personenauto’s en bedrijfswagens. Met name de Pulsar is een bekend voorbeeld, al zijn daar minder occasions en tweedehands auto’s van beschikbaar. De auto is een hatchback met behoorlijk wat ruimte, die bovendien stijlvol is vormgegeven.

Een groter model van Nissan is de X-Trail. Die auto is er speciaal voor de avontuurlijke familie, waarin ruimte moet zijn om alles mee te kunnen nemen. De auto is goed geschikt voor in Nederland en staat bijvoorbeeld mooi hoog op de wielen. Een auto die dezelfde ruimte biedt is de E-NV200 Evalia. Het is een 100% elektrische MPV die helemaal klaar is voor de toekomst.

Naast de personenauto’s heeft Nissan een aantal bedrijfsauto’s en bestelwagens. Het gaat dan bijvoorbeeld om de E-NV200 Van. De auto is volledig elektrisch en heeft daardoor geen CO2-uitstoot. De auto is er ook als een NV200, een bedrijfsauto met een verbrandingsmotor. Andere bestelwagens die u ook als occasion of tweedehands auto kunt kopen zijn bijvoorbeeld de NV300 en de NV400, net als de NT400 Cabstar. De grootste en meest robuuste bedrijfsauto is een Navara, waarmee Nissan een uitgebreid aanbod te bieden heeft.

 

Nissan leasen: privé en zakelijk

Een Nissan kopen? Dat vraagt om een flinke investering, privé of zakelijk. Het betekent dat u veel spaargeld nodig heeft of dat u daar uw werkkapitaal voor moet inzetten. Bent u op zoek naar een alternatief waarbij dat niet hoeft? Een Nissan leasen is dan wellicht een goede keuze. U voorkomt op die manier dat u meteen een grote investering moet doen, terwijl u wel meteen in de auto weg kunt rijden.

Lease biedt zowel privé als zakelijk een aantal aantrekkelijke voordelen. Privé kunt u bijvoorbeeld maandelijks voor de auto betalen, terwijl u daar meteen in weg kunt rijden. U zit dankzij financial lease niet vast aan de verplichtingen van een leasemaatschappij, zoals dat bij operational lease wel het geval is. U kunt bijvoorbeeld zelf de autoverzekering kiezen, net als een garage bij u in de buurt.

Zakelijk biedt financial lease ook een aantal voordelen. U kunt gebruik maken van een aantal fiscale voordelen, zoals renteaftrek en investeringsaftrek. Anders dan bij operational lease wordt u eigenaar van de auto, waardoor die op de balans komt te staan. U kunt gewoon afschrijvingen doen en profiteren van de fiscale voordelen daarvan. Ondertussen kunt u direct wegrijden in de auto, zodat u de extra omzet kunt gebruiken om de kosten daarvoor te betalen. 

Welke Nissan lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690