Opel Kopen: Tweedehands en Occasions

Een Opel kopen? Het merk heet voluit Opel Automobile GmbH, wat de Duitse oorsprong daarvan meteen verraad. Toch kwam het merk in 2017 in handen van het Franse PSA Groupe, waartoe ook onder andere Peugeot behoort. Opel werd al in 1862 opgericht en kent daarmee een rijke historie. Het merk heeft lang tot de General Motors-group behoort, waardoor de auto’s ook in Groot-Brittanië en de VS populair zijn. Daar spreekt men echter van een Vauxhall, omdat de naam Opel te lastig in het gehoor ligt.

Opel bouwt zo’n 1 miljoen auto’s per jaar, verdeeld over een groot aantal verschillende modellen. Een tweedehands auto of occasion van het merk is wat dat betreft in diverse uitvoeringen. Van een klein en compact model voor in de stad tot de grotere en ruime modellen voor op de snelweg. En zoekt u naar een uitgesproken stijlicoon of een grote auto die ruimte biedt aan het complete gezin? Ook daarvoor zijn er mooie Opel occasions beschikbaar.

U kunt een Opel kopen of daarvoor gebruik maken van financial lease. Op die manier is het niet nodig om daarvoor in één keer het volledige bedrag af te rekenen. In plaats daarvan kunt u de kosten spreiden over de periode waarin u de auto wilt rijden, bijvoorbeeld 48 of 60 maanden. Dat kan privé of zakelijk, zodat we met financial lease in uiteenlopende situaties uitkomst kunnen bieden. Ga op zoek naar uw favoriete model van Opel, doe inspiratie op met het complete aanbod en ontdek de mogelijkheden van financial lease.

Geschiedenis van Opel

Het merk werd opgericht door Adam Opel, die de oudste zoon was van Philipp Wilhelm Opel. Die was slotenmaker in Duitsland, waarna zijn zoon besloot om zich op auto’s te gaan richten. Toch was dat niet de eerste keuze, omdat het eerst ging om het bouwen van naaimachines. Het bedrijf ging van start in een koeienstal, waarmee er een mooi jongensboek begon te ontstaan. Dat leidde uiteindelijk tot de productie van fietsen, daarna die van motorfietsen en uiteindelijk die van auto’s. Wat dat betreft kent het bedrijf Opel een rijke historie, maar ging het niet meteen om auto’s en zeker niet om auto’s met de kwaliteit die we er tegenwoordig van kennen.

Er werd in 1899 een automobielfabriek gekocht om daar aan te kunnen werken. De productie verliep niet meteen soepel, maar het was de vasthoudendheid van de oprichter die ervoor zorgde dat het toch lukte om een positie op de markt te veroveren. Al vrij snel in het bestaan van het bedrijf werd het overgenomen door General Motors, die wel iets zag in de Duitse brouwkwaliteit en de toegang tot de Europese markt.

In 2017 werd Opel overgenomen door de PSA Groupe. Het bedrijf besloot zowel Opel als Vauxhall over te nemen, waarmee de beide merken weer in Europese handen kwamen. Na de overname werd het bedrijf op Volkswagen na het grootste autobedrijf in Europa. Het geeft goed aan wat de financiële slagkracht is van het merk, waardoor er nieuwe modellen bij hebben kunnen komen en de auto technologisch stappen heeft kunnen maken.

Karl, Adam, Corsa en meer

Opel biedt de keuze uit een groot gamma, met daarin tal van modellen. Van heel klein en compact zoals met de Opel Karl, de Opel Adam en de Opel Corsa. Tot groter met andere modellen, net als voor een zakelijke keuze om daarmee alles mee te kunnen nemen naar de klant of naar een relatie. We zetten drie van de populaire Opel modellen op een rij:

  • Opel Karl kopen
    Een Opel tweedehands kopen en daarvoor op zoek naar een klein en compact model? De Opel Karl is dan een uitstekende keuze, bijvoorbeeld voor in de stad. En op zoek naar een beetje meer luxe en pit? Dan is de Opel Karl Rocks waarschijnlijk een uitstekende keuze.
  • Opel Adam kopen
    Iets ruimer is de Opel Adam. Nog altijd uitstekend geschikt voor in de stad, en bovendien met de mogelijkheid om zelf een leuke combinatie van kleuren uit te zoeken. Met de Adam Rocks, de Adam S en de Adam Rocks S zijn er diverse uitvoeringen van dit populaire model beschikbaar.
  • Opel Corsa kopen
    Een tweedehands Opel kopen en daarvoor op zoek naar een tijdloos en populair model? Dan is de Opel Corsa een goede keuze. Beschikbaar als 3-deurs en als 5-deurs, om daar gebruik van te maken op de manier die u wenst. Een populaire keuze door de jaren heen, waardoor er een breed aanbod occasions bestaat.

Meer modellen van Opel

En benieuwd naar de andere Opel occasions, naast deze populaire modellen? Bekijk dan bijvoorbeeld de Opel Combo Tour, net als de Opel Crossland X. Het zijn de minder bekende modellen, die daarom niet minder interessant zijn om privé of zakelijk te rijden. De Opel Astra is ondertussen wel een bekende naam, beschikbaar als een hatchback en natuurlijk als ruime Sports tourer.

Verder heeft u bij Opel de keuze uit een occasion zoals de Cascada of de grote Zafira. Een mooi ruim model dat tegelijkertijd een gestroomlijnd uiterlijk heeft. En als het gaat om een stijlvolle verschijning, dan is de Insignia door de jaren heen een bijzonder icoon geworden. De Opel Insignia is er als Grand Sport, Sports Tourer, Country Tourer en GSI met meer dan voldoende vermogen.

Ontdek verder bijvoorbeeld de Opel Mokka X, de Grandland X, de Ampera-E als elektrische keuze en een aantal zakelijke auto’s. Bedrijfswagens van Opel zijn de Combo als bekende en populaire keuze, net als de Vivaro, de Vivaro Combi en de Movano. Op die manier heeft u de keuze uit een breed aanbod met Volkswagen occasions die u kunt kopen. Beschikbaar met financial lease voor privé en voor zakelijke klanten, zodat u de kosten kunt spreiden. Behoud uw werkkapitaal of voorkom dat u al uw spaargeld moet inzetten om een mooie jonggebruikte auto te kunnen rijden.

Opel leasen: privé en zakelijk

Een Opel kopen, maar daar privé of zakelijk niet in één keer het volledige bedrag voor betalen? Dankzij financial lease is dat niet nodig. In plaats daarvan heeft u de kans om de kosten voor een tweedehands Opel te spreiden over de periode waarin u daar gebruik van gaat maken. Het kan bijvoorbeeld gaan om 48 of 60 maanden, omdat u zelf kunt aangeven welke looptijd u wilt. En wilt u gebruik maken van een aanbetaling of een slottermijn? Op die manier kunt u het maandbedrag omlaag brengen, om de Opel tweedehands op een voordelige wijze te kunnen rijden.

Wilt u de Opel occasion zakelijk financieren? Dankzij financial lease is het niet nodig om uw werkkapitaal daarvoor aan te spreken. U zorgt ervoor dat u de extra omzet die u genereert kunt gebruiken om de kosten voor de auto te betalen. Het werkkapitaal kunt u ondertussen gebruiken om investeringen te blijven doen of de lopende kosten te betalen. Op die manier kan financial lease uitkomst bieden als u met uw bedrijf probeert te groeien en u daar een auto bij nodig heeft. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden voor een Opel occasion, zodat u daar op basis van een duidelijke financiering gebruik van kunt maken.

Ondertussen bent u gewoon eigenaar van de auto, net als wanneer u privé gebruik maakt van financial lease. Zakelijk kunt u profiteren van renteaftrek ten opzichte van de winst, net als investeringsaftrek en milieu-investeringsaftrek. De auto staat netjes bij u op de balans, waardoor u gewoon de afschrijvingen heeft zoals u die ook zou hebben als u de auto in één keer afrekent. Uiteraard kunnen we u hier meer over vertellen, zodat financial lease voor de Opel van uw keuze geen geheimen voor u zal hebben.

En wilt u privé een Opel tweedehands auto kopen? Dan zorgt u er met financial lease voor dat u wel eigenaar wordt, maar dat u daar niet uw volledige spaargeld voor hoeft te gebruiken. In plaats daarvan betaalt u maandelijks een vast bedrag. U heeft in tegenstelling tot bij operational lease zelf de mogelijkheid om een garage bij u in de buurt te kiezen voor onderhoud en zelf een autoverzekering af te sluiten. Op die manier betaalt u scherpe bedragen per maand, zonder de marge aan een leasemaatschappij als die deze zaken allemaal voor u zou regelen.

Een tweedehands Opel kopen en er tegelijkertijd voor zorgen dat u daar gewoon per maand voor kunt betalen? Dan is financial lease voor een Opel occasion wellicht een goede keuze. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en kunnen u daar natuurlijk een heldere offerte voor uitbrengen. Op die manier komt u er eenvoudig achter wat de kosten per maand zullen zijn, bijvoorbeeld als u een mooie Karl, Adam of Corsa wilt rijden. En bent u op zoek naar een van de andere modellen van Opel, op basis van financial lease? Wij horen graag van u.

Welke Opel lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Opel StartersLease  Opel Financial Lease  Opel Bedrijfswagen lease  Opel Financiering

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690