Peugeot Kopen: Tweedehands Auto

Een Peugeot kopen en daarvoor op zoek naar een tweedehands of een occasion? De auto’s rijden heerlijk comfortabel, waarbij u de keuze heeft uit een breed aanbod met mooie modellen. Het is een van de populaire automerken in Nederland, niet in de laatste plaats door de mooie leeuw in het logo. Peugeot is inmiddels onderdeel van PSA Peugeot Citroen, waarmee de beide merken de handen ineen hebben geslagen. Dat zorgt ervoor dat zij veel verschillende modellen kunnen uitbrengen, zodat u een auto kunt kopen die volledig aansluit bij hoe u graag rijdt.

De geschiedenis van Peugeot gaat terug tot in 1810, waarmee het een van de oudste automerken uit Europa is. In 2008 werd de 50 miljoenste auto gebouwd, wat aangeeft dat het merk een enorme invloed heeft gehad op de ontwikkelingen die er door de jaren en decennia heen hebben plaatsgevonden. Overigens heeft het merk zich niet altijd op auto’s gericht, omdat ook fietsen en gereedschap onderdeel hebben uitgemaakt van de productie. Tegenwoordig staan de auto’s vooral bekend om het uitgebreide comfort, vaak in combinatie met een mooi en toch praktisch ontwerp dat gezinnen en zakelijke klanten weet aan te spreken.

Peugeot en Citroen werken samen, zoals veel meer automerken dat vandaag de dag doen. Op zoek naar een tweedehands Peugeot of een mooie occasion? Dan is het daarnaast de moeite waard om de modellen van Citroen te bekijken. Net zo betrouwbaar en comfortabel, maar met een net iets andere uitstraling dan dit merk. En heeft u een specifiek model op het oog? Dankzij financial lease is het niet nodig om daarvoor in één keer het volledige bedrag af te rekenen. Wij zorgen er in plaats daarvan voor dat u per maand kunt betalen voor de auto die u graag wilt rijden.

Geschiedenis van Peugeot

Het was al in 1810 toen Jean-Pierre Peugeot startte met het idee om een eigen bedrijf te beginnen. Hij begon niet meteen auto’s te bouwen, maar richtte zich onder andere op gereedschappen en horlogeveren. Dat deed hij samen met een paar andere ondernemers, die een bedrijf uit wisten te bouwen tot 70 medewerkers. De familie Peugeot zag in het begin niets in de productie van auto’s, waardoor het niet meeviel om daar tot mee aan de slag te gaan. Dat gebeurde in 1896, toen twee van de broers uit het bedrijf hun wil doordrukten om zich toch op auto’s te gaan richten.

Door de decennia heen werd er gebouwd aan een aantal iconische modellen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Peugeot 205, die werd geproduceerd tot in 1998. Ook de Peugeot 405 was een groot succes, mede omdat de auto al in 1988 werd bekroond tot Auto van het Jaar. De 206 volgde de 205 op en werd verschillende jaren de best verkochte auto in Nederland. We kennen daardoor allemaal wel iemand die een Peugeot heeft of die een auto van dit merk heeft gereden. Leuk weetje is dat het merk vandaag de dag allerlei mooie modellen maakt, maar dat Peugeot ook nog steeds pepermolens produceert. Dat is geen extraatje naast de auto’s, maar een overblijfsel uit de historie van het merk.

108, 208, 308 en meer

Een Peugeot tweedehands kopen? Het merk bouwt meer dan 10 verschillende modellen, van heel klein en compact tot een stuk groter om lekker comfortabel in te kunnen reizen. We zetten drie van de populairste modellen op een rij, die het door de jaren heen altijd goed hebben gedaan:

  • Peugeot 108 kopen
    De Peugeot 108 is een populaire keuze, dankzij het compacte ontwerp voor in de stad. De auto is gewoon als 5-deurs beschikbaar, waardoor het goed mogelijk is om er met meerdere personen gebruik van te maken. De auto zit technisch goed in elkaar, biedt een fijn comfort en maakt parkeren makkelijk op het moment dat er eigenlijk net te weinig ruimte beschikbaar is.
  • Peugeot 208 kopen
    De Peugeot 208 kopen? Dit model is al een maatje groter, maar maakt het nog altijd makkelijk om er door mee de stad te rijden. De prijs van de auto ligt iets hoger, in ruil waarvoor u kunt rekenen op een aantal fijne extra’s. Meer connectiviteit en comfort, om daar ontspannen in van A naar B te kunnen rijden.
  • Peugeot 308 kopen
    De Peugeot 308 is voor het merk een belangrijk model, beschikbaar in een paar verschillende uitvoeringen. De 308 Berline is het gebruikelijke model, terwijl de SW als grotere uitvoering meer ruimte te bieden heeft. Bovendien heeft u natuurlijk de keuze uit een groot aantal verschillende motoren en opties.

Meer modellen van Peugeot

Een tweedehands Peugeot kopen en benieuwd naar de andere modellen naast de 108, 208 en de 308? Bekijk dan bijvoorbeeld de iOn 5-deurs. Dat is een klein en compact model. Volledig elektrisch en daarmee klaar voor de toekomst, terwijl u er toch op een comfortabele manier mee kunt rijden. En zoekt u juist naar een wat groter model, om heerlijk comfortabel in te kunnen rijden? Dan is de Peugeot 508 wellicht een goede keuze. En de 508 is er zelfs als een SW, zodat u ook achterin voldoende ruimte heeft om alles goed op te kunnen bergen.

Zodra u meer ruimte zoekt in een grote auto heeft Peugeot daarvoor ook een aantal geslaagde mogelijkheden. Bekijk bijvoorbeeld een Peugeot occasion zoals de 2008 SUV, waarmee de auto iets hoger op de wielen staat en u daar goed samen mee kunt reizen. De 3008 SUV is nog een stuk groter en met de 5008 SUV zorgt u ervoor dat u nergens ruimte tekort zal komen. De Peugeot Rifter is een minder bekend model, maar daarom niet minder comfortabel. De auto is goed geschikt om samen in te reizen, waardoor u er zowel zakelijk als privé goed gebruik van kunt maken.

Wilt u zakelijk een tweedehands Peugeot bedrijfsauto kopen? Dan heeft u de keuze uit een aantal verschillende modellen. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld de Peugeot Partner, die altijd klaar is om voor u in actie te komen. En op die manier is er ook de Peugeot Expert, die net wat meer ruimte te bieden heeft. Het is aan de andere kant nog altijd een compact model, in tegenstelling tot de Peugeot Boxer die meer dan voldoende opbergruimte te bieden heeft. En gaat het u zakelijk om een auto om samen in te kunnen reizen? Bekijk dan de Peugeot Traveller als goede tweedehands keuze. De Partner Electric is de elektrische keuze van Peugeot, voor een occasion waarmee u een milieubewuste keuze kunt maken.

Peugeot leasen: privé en zakelijk

Een Peugeot kopen, maar daar privé of zakelijk op dit moment niet het volledige bedrag voor beschikbaar? Dat is dankzij financial lease geen probleem. U kunt die financiering gebruiken voor een tweedehands Peugeot, om daar meteen in weg te kunnen rijden. U wordt volledig eigenaar van de auto, maar hoeft daar nog niet meteen het volledige bedrag voor te betalen.

Financial lease biedt meer vrijheid dan operational lease. U kunt bijvoorbeeld gewoon zelf een goedkope autoverzekering afsluiten, de wegenbelasting betalen en een garage kiezen waar u naartoe wilt. Zij kunnen de service en het onderhoud verzorgen, bijvoorbeeld netjes bij u in de buurt. U bent daarvoor niet afhankelijk van de leasemaatschappij en betaalt daarvoor bovendien geen marge.

De Peugeot occasion die u wilt kopen komt zakelijk gewoon op de balans te staan, alsof u die zelf af zou rekenen. Dat betekent dat daarvoor gebruik kunt maken van afschrijvingen, die u in mindering kunt brengen op de belastbare winst. En op die manier heeft u ook de mogelijkheid om gebruik te maken van renteaftrek en van investeringsaftrek. En afhankelijk van het model dat u kiest kunt u zelfs gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek. Op die manier kan financial lease voor een tweedehands Peugeot een fiscaal interesse keuze zijn voor uw bedrijf.

Wilt u particulier een Peugeot occasion kopen, maar heeft u daar op dit moment het geld niet voor beschikbaar? Dankzij financial lease heeft u de mogelijkheid om daar per maand voor te betalen. U betaalt een vast bedrag per maand, afhankelijk van de aanbetaling die u wilt doen en de slottermijn waar u gebruik van wilt maken. Het zijn zaken waarover we u natuurlijk meer kunnen vertellen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. In plaats daarvan zorgen we ervoor dat goed duidelijk is wat u gaat betalen. En we zorgen ervoor dat u meteen weg kunt rijden in de Peugeot die u graag wilt kopen, zodat u daar meteen plezier van heeft.

Vragen over financial lease voor een Peugeot occasion? Een tweedehands auto van dit merk, waarin u meteen weg kunt rijden en waar u per maand voor gaat betalen. Een jong gebruikte auto van dit merk, dat bekend staat om het fijne comfort en de goede kwaliteit. Geef ons aan welk model u zoekt of stel ons uw vragen, dan vertellen we u daar graag meer over.

Welke Peugeot lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Peugeot StartersLease   Peugeot Financial Lease  Peugeot Bedrijfswagen Lease  Peugeot Financiering

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690