Renault kopen: tweedehands auto

Een Renault kopen? Een van de populaire merken met bekende modellen zoals de Twingo, Clio en Captur. Een Frans automerk dat bekend staat om de comfortabele auto’s, waarin de passie voor autorijden door de jaren heen steeds belangrijker is geworden. Een merk met een mooie historie, waarvan de auto’s bekend staan om hun fijne rij-eigenschappen. En wilt u een Renault tweedehands kopen, maar daar liever niet meteen al uw spaargeld voor inzetten? Maak gebruik van financial lease, zowel voor particuliere als voor zakelijke kopers.

De geschiedenis van Renault ligt bij zowel personenauto’s, bedrijfswagens, trucks, tractoren als zelfs vliegtuigmotoren. Wat dat betreft kennen de meeste mensen slechts een klein deel van het bedrijf. Wat velen bovendien niet weten is dat ook Dacia onderdeel uitmaakt van het concern. Daarnaast heeft het bedrijf een groot belang in Nissan, waardoor er regelmatig sprake is van technologische overeenkomsten tussen de beide merken.

Populaire modellen van Renault zijn bijvoorbeeld de Twingo, de Clio  en de Captur. Daarnaast heeft u de keuze uit diverse andere populaire modellen. Van heel klein en compact tot de grotere auto’s, die goed geschikt zijn voor het hele gezin of om zakelijk op een comfortabele manier gebruik van te maken.  

Geschiedenis van Renault

De geschiedenis van Renault is rijk, omdat het merk de eerste auto al in 1898 bouwde. Een jaar later ging het bedrijf van start, opgericht door Louis Renault. Een groot deel van de historie waas het bedrijf een staatsbedrijf, onder de naam Régie Nationale des Usines Renault. Dat is inmiddels niet meer het geval, maar de bijnaam van het merk in Frankrijk is nog wel altijd Le Régie of Le Losange. Dat laatste staat voor het logo van het merk, dat door de jaren heen altijd hetzelfde is gebleven.

Louis Renault richtte het merk samen op met zijn broers Marcel en Fernand. Zij hadden het graag over auto’s en wilden daar zelf aan gaan bouwen. Ze hadden wel wat technische ervaring, maar bouwden nog nooit eerder een auto. Een weddenschap met een advocaat leidde ertoe dat de plannen serieus werden, waarmee het idee voor een eigen automerk werd geboren. De oorspronkelijke naam van het automerk was Renault Frères, dat we vrij kunnen vertalen als ‘Renault Broers’. Het tweede deel van de naam ging al snel verloren, maar de achternaam van de oprichter is nog altijd de naam die we gebruiken.

Tegenwoordig verkoopt Renault miljoenen auto’s per jaar, waardoor u de keuze heeft uit een breed assortiment occasions en tweedehands auto’s. Het merk is goed voor 2,7 miljoen auto’s per jaar, zo’n 3 procent van alle verkopen. Bovendien is het bedrijf groot in de verkoop van onderdelen, net als op het gebied van financieringen voor het aanschaffen van een auto. Het bedrijf ziet er daarmee totaal anders uit dan in de beginjaren, maar zorgt nog altijd voor een beeldbepalende positie op de weg.

Twingo, Clio, Captur en meer

Renault bouwt zo’n 15 verschillende modellen, waarmee er voor ieder wat wils beschikbaar is. Het gaat om kleine en compacte auto’s die goed geschikt zijn voor de stad, net als ruimere modellen en zelfs grote SUV’s die plaats bieden aan een complete familie. Verder richt het merk zich steeds meer op elektrische auto’s en maken ook de bedrijfsauto’s al langere tijd een belangrijk onderdeel uit van het gamma. We zetten de drie populairste modellen op een rij:

  • Renault Twingo kopen
    Een Renault tweedehands auto kopen en daarbij op zoek naar een compact model? De Twingo is dan uitstekend geschikt. Een klein en compact model, waardoor de auto goed geschikt is voor in de stad. Makkelijk te parkeren en toch op een mooie luxe manier afgewerkt.
  • Renault Clio kopen
    Op zoek naar een maatje groter, zonder dat de prijs hard oploopt en u daar in de stad moeilijk mee kunt manoeuvreren? Dan is de Renault Clio een uitstekende keuze. Ook beschikbaar als Clio RS voor de sportieve bestuurders en als Clio Estate voor meer ruimte.
  • Renault Captur kopen
    De Renault Captur is een mooi ruim model met een uitgesproken stijl. Inmiddels een icoon van het merk, dat goed laat zien hoe de toekomst van het merk er waarschijnlijk uit zal gaan zien. Een mooie en ruime auto, die goed geschikt is voor zowel de stad als de gebieden daar buiten.

Meer modellen van Renault

Uiteraard heeft u bij Renault de keuze uit tal van andere modellen. Een Renault tweedehands kopen en op zoek naar nog wat meer ruimte? Dan is de Kadjar een interessante keuze. Een net wat hogere auto, voor een fijne zitpositie en een goed overzicht over de weg. De Megane is lager, maar gelukkig niet minder comfortabel en tegelijkertijd beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Een Renault kopen voor de sportieve prestaties? Dan is de Megane RS goed geschikt, terwijl de Megane Estate ruimte biedt om het hele gezin en veel van de spullen zonder problemen mee te kunnen nemen.

De ruimere modellen zijn bijvoorbeeld de Renault Scenic en de Renault Grand Scenic. Het zijn ruime auto’s voor het hele gezin, waardoor iedereen voldoende ruimte heeft om goed te kunnen zitten. De Talisman is heel duidelijk een stijlicoon binnen het merk, al zorgt u er met de Talisman Estate dan wel weer voor dat u ook kunt profiteren van de praktische ruimte die er beschikbaar is. De grootste personenauto’s van het merk zijn de Renault Koleos en de Espace. In die auto’s is er voor iedereen meer dan voldoende plaats. En wilt u daar zakelijk gebruik van maken? Dan kunt u rekenen op een representatieve verschijning, om een goede indruk te maken op klanten en andere relaties waar u naartoe gaat.

Een Renault tweedehands kopen en daarvoor benieuwd naar het aanbod aan bedrijfswagens? U kunt dan bijvoorbeeld denken aan de Kangoo en de Trafic. Ze zijn lekker compact en bieden toch veel ruimte om alle spullen zonder problemen mee te nemen. De Master is een stuk ruimer en dat model is tevens beschikbaar als Open Transport of als Master ZE. Die speciale uitvoering is ook beschikbaar voor de Kangoo, waardoor u de keuze heeft uit verschillende modellen.

Renault leasen: privé en zakelijk

Wilt u een Renault tweedehands auto kopen, maar daar niet meteen het volledige bedrag voor moeten betalen? Dan is financial lease een interessante keuze. Zowel particulier als zakelijk beschikbaar, om de auto te kunnen rijden op de manier die u voor ogen heeft.

Een Renault kopen op basis van financial lease? U wordt volledig eigenaar van de auto, maar het is nog niet nodig om daar het volledige bedrag voor te betalen. Dat betekent dat u voor de auto kunt betalen op het moment dat u daarin rijdt. Met een looptijd van bijvoorbeeld 48 of 60 maanden, zodat u de kosten kunt spreiden over een langere periode. Beschikbaar voor nieuwe en gebruikte auto’s, waardoor het goed mogelijk is om op die manier een occasion te financieren.

Met financial lease voor de Renault van uw keuze bent u uitermate flexibel. U kunt zelf aangeven of u op voorhand alvast een betaling wilt doen en of u gebruik wilt maken van een slottermijn. Op die manier neemt het bedrag per maand af, waardoor u de mogelijkheid heeft om de auto voor een vast laag bedrag per maand te rijden. Uiteraard helpen we u graag het aanbod in kaart te brengen, of kunnen we de financiering op maat aanbieden voor het model dat u wilt rijden. Heeft u de Twingo, Clio of wellicht de Captur op het oog? Het als bij een ander model kunt u daarvoor gebruik maken van financial lease.

Een Renault tweedehands auto is op die manier voor iedereen bereikbaar. Zelfs als u uw spaargeld liever niet (volledig) wilt aanspreken kunt u een jong gebruikte auto rijden. Een tweedehands auto of een occasion van maximaal een paar jaar oud. Op die manier is de kop van de afschrijving eraf, terwijl u er ondertussen voor zorgt dat u kunt rijden met een jonge auto vol met moderne technologie. U kunt rekenen op heerlijk fijne rij-eigenschappen en de connectiviteit waar het merk vandaag de dag om bekend staat. Zonder dat u daar een groot bedrag voor hoeft over te maken, en zonder dat uw zakelijke werkkapitaal onder druk komt te staan.

Benieuwd naar de mogelijkheden om een Renault te kopen met financial lease, zowel privé als zakelijk? Wij zorgen ervoor dat een jonge tweedehands auto van dit merk bereikbaar wordt. Geef ons aan welk model u op het oog heeft of welk type auto u zoekt. We helpen u graag een goede keuze te maken en zorgen er met ons scherpe aanbod voor dat u precies kunt zien wat de kosten zullen zijn.

Welke Renault lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Renault StartersLease Renault Leasen Zonder Jaarcijfers  Renault Financial Lease Renault Bedrijfswagen Lease

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690