Seat Kopen: Tweedehands En Occasions

Een Seat? De auto is populair als tweedehands auto en occasion. Het zijn vaak strak gelijnde modellen, die daardoor ook na hun eerste leven nog lang meekunnen. Inmiddels maakt het merk onderdeel uit van de Volkswagen Group. Dat betekent dat het merk intensief samenwerkt met Volkswagen, net als als Audi, Skoda en een aantal andere merken.

De geschiedenis van Seat gaat terug tot in 1950. Het is daarmee een van de meer jonge automerken, die nog niet zo lang bestaan. De naam is een afkorting van Sociedad Española de Automóviles de Turismo. Dat laatste betekent ‘personenauto’, waarmee heel duidelijk is waar het merk voor staat.

Een Seat kopen en op zoek naar een tweedehands auto of een occasion? Het merk staat bekend om het grote aantal voordelige modellen. Ook beschikbaar op basis van financial lease, waardoor het niet nodig is om daarvoor in één keer het volledige bedrag te betalen. Op die manier is een Seat veelal een uitstekende keuze, die ook zonder een grote investering jaren voor veel veilige kilometers zorgt.

Geschiedenis van Seat

De geschiedenis van Seat gaat terug tot in 1950. Drie jaar later rolde de Seat 1400 van de band, waarmee de eerste productie-auto een feit was. De auto kon maximaal 120 kilometer per uur behalen en er werden er 100.000 van gemaakt. De auto was een succes, waardoor het merk de kans kreeg om meer modellen te gaan ontwikkelen. Het ging in 1957 bijvoorbeeld om de Seat 600, die werd gemaakt onder licentie van de Fiat 600.

Later volgden bijvoorbeeld de Seat 850 en de Seat 124. Het ging steeds om auto’s onder licentie van Fiat. Dat betekende dat de auto’s in essentie hetzelfde waren. De Seat-merknaam zorgde ervoor dat de auto’s het onder andere in Spanje beter deden. Bovendien werden er auto’s in het buitenland verkocht als een Fiat, terwijl er onder de motorkap eigenlijk sprake was van een Seat.

Seat is sinds 1983 ook actief op de Nederlandse markt. Vlak daarna werd in 1984 de Seat Ibiza gelanceerd. Dat was het eerste model van de bouwer in de onafhankelijke periode, los van Fiat. Het merk kon op eigen benen staan, niet in de laatste plaats dankzij de motoren van Porsche die in de auto’s werden gebruikt. Vandaag de dag is dat natuurlij niet meer het geval. Toch doet Seat nog wel altijd mee aan races en worden er regelmatig snelle tijden neergezet op bijzondere circuits. 

Ibiza, Arona, Leon en meer

eat produceert een aantal verschillende modellen, waarvan de meesten in Nederland goed bekend zijn. De auto’s zijn goed beschikbaar als occasion en tweedehands auto, waardoor ze bovendien niet veel hoeven te kosten. De populaire modellen van het merk zijn bijvoorbeeld de:

  • Seat Ibiza kopen
    Een Seat Ibiza (https://financialleaseconcurrent.nl/seat/ibiza) is een fijne compacte auto, die aan de andere kant toch ruim voldoende luxe en comfort te bieden heeft. De auto is al 30 jaar een icoon in Nederland en dat is eigenlijk alleen maar meer geworden. Regelmatig zorgt Seat voor een nieuw jasje, zodat de auto ook qua ontwerp weer een aantal jaren goed mee kan.
  • Seat Arona kopen
    Een Seat Arona (https://financialleaseconcurrent.nl/seat/arona) kopen? Het is een compacte SUV die speciaal ontwikkeld is om er in de stad mee te kunnen rijden. Een auto die lekker ruim is, terwijl u er aan de andere kant toch makkelijk mee kunt sturen en kunt parkeren. Volgens Seat de ideale combinatie van ruimte en comfort, goed geschikt voor de Nederlandse wegen.
  • Seat Leon kopen
    De Seat Leon 9 https://financialleaseconcurrent.nl/seat/leon) is een 5-deurs hatchback of een sportieve alleskunner als een ST. In de beide gevallen is het een ruime auto waar u zowel zakelijk als privé met het hele gezin goed gebruik van kunt maken. Een mooie auto met een moderne uitstraling, waardoor tweedehands modellen en occasions over het algemeen nog jaren mee kunnen.

Meer modellen van Seat

Seat kent naast de drie populaire modellen nog een breed aanbod. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Mii. Dat is de kleinste auto uit het gamma, speciaal geschikt voor in de stad. Een kleine en compacte auto, die ondertussen de mooie techniek heeft van Seat en er daardoor ook nog eens goed uitziet.

Andere modellen van het merk zijn een stuk groter. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Ateca. Die is uitstekend geschikt voor in de stad, terwijl het ondertussen toch een SUV is. De auto is lekker ruim en kan verschillende terreinen aan. Waaronder natuurlijk die in de stad, waar de auto uiteindelijk voor ontwikkeld is.

De grootste modellen van Seat zijn de Alhambra en de Terraco. Die eerste is volgens het merk zelf de ultieme MPV, niet in de laatste plaats dankzij alle ruimte die er beschikbaar is. De Terraco is de derde en grootste SUV van het merk. Die auto is nog niet zo goed beschikbaar als occasion en tweedehands auto, maar lijkt wel hoge ogen te gaan gooien. 

Seat leasen: privé en zakelijk

Een Seat kopen en daar privé of zakelijk interesse in? Dat kan ook op basis van financial lease. Het is dan niet nodig om meteen het volledige bedrag over te maken. In plaats daarvan kunt u per maand betalen voor de auto, zodat u daar vervolgens een aantal jaren zonder zorgen in kunt rijden.

Zakelijk biedt financial lease een aantal fiscale voordelen, die u met operational lease niet zou hebben. De auto komt netjes bij u op de balans te staan, zodat u kunt profiteren van verschillende aftrekposten. Het gaat dan bijvoorbeeld om de renteaftrek en om investeringsaftrek. U betaalt maandelijks voor de auto die u rijdt, met behoud van de voordelen van eigendom.

Privé kunt u de auto meteen rijden, zonder dat u daar een groot bedrag aan spaargeld voor hoeft over te maken. Op die manier kan financial lease voor een tweedehands Seat of een occasion een heel interessante keuze zijn. 

Welke Seat lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690