Suzuki Kopen: Tweedehands En Occasions

Een Suzuki kopen? Het is een Japans merk, dat naast auto’s ook diverse motoren produceert. Het merk werd opgericht in 1909, waarmee het tot de oudere autofabrikanten behoort. Het is een grote producent, die wereldwijd veel auto’s verkoopt. In Japan zijn Toyota, Nissan en Honda echter wel groter, waardoor het aantal occasions en tweedehands auto’s van het merk ook relatief beperkt is.

De auto’s worden zowel in Japan als in andere delen van de wereld geproduceerd. Een Suzuki te koop gevraagd of daar zelf naar op zoek? U heeft de keuze uit een uitgebreid assortiment occasions en tweedehands auto’s, dankzij de verschillende modellen die door de jaren heen populair zijn geworden.

Suzuki produceert de auto’s in veel gevallen samen met andere fabrikanten. Bekend is bijvoorbeeld de samenwerking met Mazda, die al in 2002 werd gestart. Daarnaast werkt het merk samen met Nissan, door zelfs voertuigen aan elkaar te leveren. Voor de Europese markt geldt er een samenwerking met Fiat, waardoor de dieselmotoren van zeer degelijke kwaliteit zijn.

Geschiedenis van Suzuki

De geschiedenis van de auto’s van Suzuki gaat terug tot in 1909. Het bedrijf werd toen opgericht door Michio Suzuki en Shunzo Suzuki. Die laatste was de schoonzoon van de andere oprichter. Hij had naar Japanse traditie de familienaam overgenomen, waardoor dat de basis werd voor het automerk zoals we dat vandaag de dag kennen.

Het automerk kreeg in 1981 een flinke investering van General Motors uit Amerika. Dat begon met 5% van de aandelen, groeide naar 10% en later zelfs naar 20%. Op die manier ontstond er een nauwe samenwerking, bijvoorbeeld als het gaat om hybride motoren. Dat komt de kwaliteit en mogelijkheden sterk ten goede. Toch kwam er in 2009 een einde aan de joint venture. Inmiddels gaan de beide merken weer hun eigen wegen. Volkswagen kocht in 2009 een belang van 20% in het merk.

Meer recent heeft Suzuki aangegeven zich niet meer te zullen begeven op de Chinese automarkt. Het lijkt te maken te hebben met een aantal slechte berichten over de auto’s, ook al zijn daar maatregelen naar genomen. Naar eigen zeggen wil de Chinese markt vooral grotere auto’s, terwijl het merk altijd groot is geweest in de kleine en meer compacte modellen. 

Swift, Vitara, S-Cross en meer

Suzuki behoort in Nederland niet tot de grootste automerken, maar heeft wel een aantal relatief populaire modellen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Swift (https://financialleaseconcurrent.nl/fiat/swift), Vitara (https://financialleaseconcurrent.nl/fiat/vitara) en S-Cross (https://financialleaseconcurrent.nl/fiat/s-cross):

  • Suzuki Swift kopen
    Een Suzuki Swift kopen? Het is een van de bekendste modellen van het merk. Een fijne en compacte auto, die er ondertussen voor zorgt dat u daar in Nederland comfortabel mee kunt rijden. De auto is beschikbaar met diverse extra’s en is op die manier meer dan de kleinste modellen van een aantal andere merken.
  • Suzuki Vitara kopen
    Op zoek naar een grotere auto? Denk dan bijvoorbeeld aan de Suzuki Vitara. Het is een typische crossover, die meer ruimte biedt dan een aantal van de andere modellen. De auto is heerlijk ruim en modern vormgegeven, waardoor de occasions en tweedehands auto’s hiervan het waarschijnlijk goed zullen doen.
  • Suzuki S-Cross kopen
    Tenslotte is de S-Cross van Suzuki voor veel mensen geen onbekenden. Het is een model dat iets kleiner is, maar nog altijd meer dan voldoende ruimte biedt. Een auto om heel het gezin in te kunnen meenemen, of om zakelijk goed gebruik van te maken.

Meer modellen van Suzuki

En naast de genoemde modellen op zoek naar een andere tweedehands auto of occasion van Suzuki? Denk dan bijvoorbeeld aan de Baleno. Het is een compacte en moderne auto van het merk, die goed geschikt is voor in Nederland. De auto heeft verschillende comfortabele extra’s en is aan de andere kant niet te ruim om er makkelijk mee te kunnen inparkeren.

Andere modellen van Suzuki zijn bijvoorbeeld de Ignis en de Celerio. De eerste is een compacte MPV, die daarmee wat hoger op de poten staat dan veel van de andere modellen. Het is een auto die zich makkelijk laat rijden en parkeren, terwijl er toch veel ruimte is om er alles in mee te kunnen nemen. Andersom is er de Celerio van Suzuki, die juist op een veel meer compacte manier in elkaar zit. De auto is lekker klein, om daar op een heel soepele manier mee door het verkeer te kunnen bewegen.

De grootste en meest stoere auto van Suzuki is de Jimmy. Occasions en tweedehands auto’s van dat model bieden pure degelijkheid en komen dan ook regelmatig voor. Goed geschikt voor zowel de Nederlandse wegen als voor het terrein, waardoor u er in Nederland werkelijk overal waar dat is toegestaan mee zou kunnen rijden.

Suzuki leasen: privé en zakelijk

Een Suzuki te koop gevraagd, maar niet het geld beschikbaar om die nu af te rekenen? Of zoekt u naar een mogelijkheid om de kosten te spreiden over de periode waarin u er gebruik van maakt? Dan is financial lease wellicht een goede keuze. Een alternatief voor operational lease, waarbij u de touwtjes meer zelf in handen kunt houden. U bepaalt bijvoorbeeld zelf bij welke garage u de auto in onderhoud brengt en welke autoverzekering u afsluit.

Dat zijn interessante voordelen, als u de auto privé wilt rijden. U betaalt een vast bedrag per maand, zodat u niet meteen het volledige bedrag hoeft af te rekenen. Ondertussen zit u niet vast aan allerlei verplichtingen door de leasemaatschappij, zoals dat bij operational lease wel het geval kan zijn.

Ook zakelijk biedt financial lease een aantal voordelen. U kunt bijvoorbeeld gewoon gebruik maken van de investeringsaftrek en renteaftrek. De auto komt bij u op de balans te staan, zodat u kunt profiteren van een aantal fiscale voordelen voor de auto.

Een Suzuki kopen op basis van financial lease, zodat u daar zonder grote investering meteen in weg kunt rijden? We maken het u graag gemakkelijk en voordelig, zodat u de auto kunt rijden zonder u daar zorgen over te hoeven maken. 

Welke Suzuki lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690