Tesla Kopen: Tweedehands En Occasions

Een Tesla kopen? Een van de meest innovatieve auto’s van de laatste tientallen jaren. Volledig elektrisch en daarmee anders dan bijna alle andere auto’s die er beschikbaar zijn. Van een merk dat zich heeft toegelegd op de productie van volledig elektrische voertuigen, waardoor naast de auto’s ook vrachtwagens behoren. Het bedrijf produceert zonnepanelen en batterijpakketten voor particulier en industrieel gebruik, waarmee het de manier waarop we ons vervoeren en bewegen volledig wilt veranderen.

Een Tesla kopen voor een scherpe prijs? De auto’s zijn tweedehands goed beschikbaar, niet in de laatste plaats om te profiteren van het snellaadnetwerk dat er beschikbaar is. Het gaat om een eigen wereldwijd netwerk van verkooppunten en laadpunten, die gebruikers kunnen benutten om de accu’s bij te laden. Inclusief aansluiting op de slimme navigatie, om een route te plannen waarbij onderweg de laadpunten worden gebruikt om duizenden kilometers achter elkaar te kunnen rijden.

Tesla werd opgericht in 2003 en is daarmee een jong automerk. De naam verwijst naar de elektrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla, die bekend werd met de uitvinding van de wisselstroommotor. Zijn naam is nu symbool komen te staan voor de elektrische auto, waarbij een sportief karakter het model sexy maakt. Het merk slaagde er met de Model S in om ondernemers over de streep te trekken, terwijl een bredere groep interesse toont in zowel de Model X als de Model 3 van het merk.

Geschiedenis van Tesla

De geschiedenis van Tesla gaat niet zo ver terug, omdat het merk pas in 2003 werd opgericht. Veel mensen kennen Elon Musk als de grote man achter het merk, al waren het twee anderen die er mee gestart zijn. Het gaat om Martin Eberhard en Marc Tarpenning. Zij wilden een elektrische sportwagen bouwen, waar Musk iets in zag. Hij had een fortuin verdiend met PayPal en besloot veel geld te steken in de ontwikkeling van de Tesla Roadster. Dat werd niet het succes dat het merk hoopte, maar maakte wel de weg vrij voor de Model S die er volgde.

In 2007 was Tesla al uitgegroeid tot een organisatie met 250 werknemers. Musk ontsloeg de toenmalige directeur en oprichter Martin Eberhard, om de kosten beter in de hand te kunnen houden. Met name tijdens de kredietcrisis ontstonden er meer problemen, waardoor Musk een groot deel van zijn privévermogen moest investeren in het merk. In de jaren die volgden heeft het merk veel geld opgehaald bij investeerders en is het naar de beurs gegaan. Toch blijft de financiële stabiliteit van het merk jaar na jaar een onderwerp van veel discussie.

De Tesla Model S werd in 2009 gepresenteerd, als prototype voor een elektrische sportsedan. Het model sloeg goed aan bij met name ondernemers en gefortuneerden. Het was een dure auto, die goed was voor een actieradius van 300 kilometer. Uitvoeringen van het merk die volgden wisten dat op te rekken tot meer dan 600 kilometer, waarmee de elektrische auto eindelijk wist te voldoen aan de wens van veel mensen. Later volgden de Model X en de Model 3, waarbij die laatste zich probeert te richten op een bredere groep kopers. Tesla probeert de manier waarop we autorijden te veranderen, door daarvoor volledig gebruik te maken van elektriciteit. 

Model S, Model X, Model 3 en meer

Tesla heeft jarenlang alleen de Model S verkocht, waarmee het merk het totaal anders deed dan alles dat tot dan toe gebruikelijk was bij autofabrikanten. Er was geen sprake van een breed aanbod met modellen en uitvoeringen. Toch heeft dit de basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van het merk, waardoor Tesla inmiddels ook de Model X verkoopt en de Model 3 bouwt. We zetten de drie populaire modellen van het merk op een rij:

 • Tesla Model S kopen
  Een Tesla Model S kopen? Het is de elektrische sportsedan van het merk, waarvan de meeste mensen de auto’s kennen. Het is een model met uitstekende prestaties en de hoogst mogelijke veiligheid. De auto kan accelereren van 0 tot 100 kilometer per uur in slechts 2,7 seconden. Een prestatie die normaal alleen is weggelegd voor de duurste sportwagens, terwijl nu een veel bredere doelgroep daar gebruik van kan maken.
  Tesla zet bovendien stevig in op de ontwikkeling van autonoom rijden. Het merk bouwt aan zelfrijdende auto’s, met een bijzondere Autopilot-functie. Die moet ervoor zorgen dat gebruikers kunnen autorijden zonder stress, met name op de snelweg. Het is een van de manieren waarop de Tesla Model S het autorijden moet veranderen, los van het feit dat het niet meer nodig is om brandstof te tanken. In plaats daarvan is het mogelijk om de auto onderweg, thuis of op het werk op te laden.
 • Tesla Model X kopen
  Al die unieke eigenschappen van de Tesla Model S gelden ook voor de Model X. Tweedehands beschikbaar voor een scherpe prijs, ook al is het een dure auto vanwege het grote formaat. Occasions van dit model laten goed zien dat het de snelste en een van de meest betrouwbare SUV’s is die er gebouwd zijn. De auto trekt op van o tot 100 kilometer per uur in slechts 3,1 seconden, waarmee het de prestaties van menig sportauto evenaart.
  Het model hecht bovendien veel waarde aan de veiligheid en biedt een actieradius van bijna 600 kilometer, net als de Model S. Tesla is er daarmee in geslaagd om een bijzondere SUV te ontwikkelen, die ook in Nederland steeds meer mensen aan weet te spreken. De auto heeft een stevige prijs, zowel nieuw als tweedehands. Daar staat tegenover dat de auto zakelijk diverse fiscale voordelen biedt en privé weinig gebruikskosten kent, omdat het niet nodig is om benzine of diesel te tanken.
 • Tesla Model 3 kopen
  Een Tesla Model 3 kopen? De auto is vanaf 2019 beschikbaar, als aanvulling op het beschikbare aanbod van het merk. Het is de auto voor het brede publiek, voor een lagere prijs dan de Model S en de Model X. Het is geen goedkope auto, maar wel een model dat een bredere doelgroep aan moet spreken. Op termijn zullen de Tesla occasions van dit model steeds beter betaalbaar worden, waardoor iedereen de kans moet kunnen krijgen om elektrisch te rijden.

Meer modellen van Tesla

Het is lastig om in te schatten welke modellen Tesla nog meer zal gaan produceren. De kans is groot dat er op termijn meer uitvoeringen bij gaan komen, waardoor een zo groot mogelijke groep elektrisch kan rijden. Een model waar Tesla in ieder geval aan lijkt te werken is de Roadster. Dat is ook de naam van het eerste model dat werd gebouwd, voordat de Model S het levenslicht zag. Het zou nu gaan om een auto die tot 400 kilometer per uur kan rijden en slechts 2,1 seconden nodig heeft om tot 100 kilometer per uur te komen. De auto moet een actieradius krijgen van 1.000 kilometer, waarmee de auto alle andere modellen direct op achterstand moet zetten.

Tesla geeft een uitgebreide garantie op alle modellen, tot 1 miljoen kilometer op de teller. Op die manier probeert het merk zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om elektrisch te rijden, ook met een tweedehands Tesla of een occasion. De prijs van tweedehands modellen en occasions blijft daardoor relatief hoog. Hier staat tegenover dat de grootste afschrijvingen achter de rug zijn en dat de auto nog altijd goedkoop op te laden is met stroom.

Tesla leasen: privé en zakelijk

Een Tesla kopen en daarvoor een scherpe prijs betalen? Financial lease is dan een goed alternatief voor traditionele koop. U betaalt op die manier een vast bedrag per maand, zonder dat u daar uw spaargeld of zakelijke werkkapitaal volledig voor moet gebruiken. Een prettig idee, zonder de verplichtingen van een leasemaatschappij als u kiest voor operational lease. U houdt veel vrijheid, bijvoorbeeld om een goedkope autoverzekering af te sluiten en de Tesla te laten onderhouden en repareren bij u in de buurt.

Financial lease voor een Tesla helpt de prijs van de occasions of tweedehands auto’s te spreiden, over de periode waarin u gebruik maakt van de auto. U betaalt een vast bedrag per maand, gedurende de periode waarin u de auto wilt rijden. Tegelijkertijd kunt u daar meteen in wegrijden, vanaf het moment dat u de Tesla op het oog heeft. Kies een Model S, een Model X of een Model 3, afhankelijk van de tweedehands auto’s die er beschikbaar zijn. Voor een scherpe prijs per maand, omdat u niet in één keer het volledige bedrag hoeft over te maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden van financial lease voor een Tesla die u wilt kopen? Wij laten u graag zien welke Tesla modellen er te koop zijn, zodat u die op uw gemak met elkaar kunt vergelijken. En weet u al wat u zoekt? We vertellen u graag meer over de mogelijkheid tot financial lease, in vergelijking tot koop. Stel ons uw vragen, dan vertellen we u graag meer over hoe u een Tesla Model S, een Model X of een Model 3 kunt rijden. 

Welke Tesla lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Tesla Model S Financial Lease  Tesla Model X Financial Lease

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690