Volvo Kopen: Tweedehands En Occasions

Een Volvo kopen? Een mooie en degelijke auto uit Zweden, van een merk dat in 1926 werd opgericht. Destijds ging het om een fabrikant van kogellagers, maar door de jaren heen is de productie van auto’s de belangrijkste tak geworden. Het eerste model was in 1927 de ÖV4, waarvan in de huidige modellen eigenlijk niets meer terug te zien is.

Beroemde modellen van Volvo zijn de Amazon, de Kattenrug, 240 en de Volvo P1800. Allemaal modellen die nu niet meer verkrijgbaar zijn en waarvan nog nauwelijks occasions en tweedehands auto’s beschikbaar komen. Het gaat inmiddels om heel andere modellen, als u een Volvo tweedehands wilt kopen of op zoek bent naar een occasion.

De geschiedenis van Volvo gaat lang terug en zorgt voor een rijke historie. Na een lange tijd van zelfstandigheid is Volvo Cars uiteindelijk in 2010 in Chinese handen gekomen. Dat heeft het merk tot nu toe geen windeieren gelegd, met name dankzij de nieuwe ontwerplijn die er sinds enkele jaren voor zorgt dat Volvo aansluiting heeft kunnen vinden bij de premium-merken uit bijvoorbeeld Duitsland.

Geschiedenis van Volvo

De geschiedenis van Volvo begint met kogellagers, in plaats van met auto’s. Het merk heeft een rumoerige start gekend, waarbij het niet meteen duidelijk was dat het uiteindelijk een autofabrikant zou worden. Volvo werd als merknaam geregistreerd in 1915, maar het duurde tot in 1927 om de eerste auto te kunnen presenteren. Het ging ome en auto met een duidelijke Amerikaanse oriëntatie.

Die oriëntatie is door de jaren heen veranderd, waardoor Volvo een eigen gezicht kreeg. Het merk wist na de Tweede Wereldoorlog een grote stap te zetten, om meer auto’s te kunnen produceren voor het grote publiek. De overname van de personenautodivisie van DAF zorgde er in 1974 voor dat er meer groei mogelijk werd, om in 1985 vervolgens de eerste voorwielaandrijver van het merk te kunnen presenteren.

De laatste jaren zijn de auto’s vooral bekend geworden om de uitgebreide veiligheid, door middel van allerlei geavanceerde systemen. De occasions en tweedehands auto’s van Volvo gelden daarmee als van uitstekende kwaliteit. Bovendien wordt het ontwerp van de auto’s steeds beter gewaardeerd, neemt de kwaliteit van de gebruikte materialen toe en kan Volvo zich steeds beter meten met de Duitse premium-merken voor auto’s.

V40, V60, XC90 en meer

Uiteraard heeft u bij Volvo de keuze uit een aantal populaire modellen voor occasions en tweedehands auto’s. Het gaat dan bijvoorbeeld om de V40 (https://financialleaseconcurrent.nl/volvo/v40), de V60 (https://financialleaseconcurrent.nl/volvo/v60) en de XC90 (https://financialleaseconcurrent.nl/volvo/xc90):

  • Volvo V40 kopen
    De Volvo V40 is het compacte model van het merk. Een fijne en compacte hatchback. Goed geschikt voor in de stad en onder andere een goede zakelijke keuze. Een relatief voordelig auto, die ondertussen veel comfort te bieden heeft. De auto is beschikbaar met verschillende motoren, om die naar wens toch behoorlijk krachtig uit te kunnen voeren.
  • Volvo V60 kopen
    De Volvo V60 is een maatje groter en is beschikbaar in een paar verschillende uitvoeringen. U kunt dan denken aan de hatchback of de stationwagen, net als een Cross Country. Die is beter geschikt voor sportieve en avontuurlijke prestaties, in combinatie met een stoerder ontwerp.
  • Volvo XC90 kopen
    De Volvo XC90 is een goed voorbeeld van de nieuwe strategie om premium-auto’s te bouwen met een ontwerp dat veel mensen aanspreekt. Het is een duidelijke koerswijziging, die het merk daarna ook bij de andere modellen heeft doorgevoerd. Een Volvo is daarmee een serieus alternatief geworden voor de premium-auto’s van de grote drie Duitse merken.

Meer modellen van Volvo

Naast deze populaire modellen kunt u bij Volvo kiezen uit occasions en tweedehands auto’s in diverse andere uitvoeringen. Bekijk bijvoorbeeld of er een Volvo te koop is zoals een XC60, als het kleine broertje van de XC90. Met een vergelijkbaar ontwerp en hoogwaardige technieken, maar dan compacter. En nog compacter is de XC40, waarmee Volvo graag tegemoet komt aan de Nederlandse wens om de auto vooral niet te groot te bouwen.

Andere modellen zijn bijvoorbeeld de V90 en de V90 Cross Country. Een regulier en een stoerder model, in de beide gevallen goed voor een grote stationwagen die vol zit met geavanceerde veiligheidssystemen. En voor iedereen die op zoek is naar veel comfort en toch sportiviteit zijn er de S-modellen. Het gaat dan om de S60 en de S90, die er als sedan voor zorgen dat u met een Volvo kiest voor een luxe auto die kwaliteit te over heeft. 

Volvo leasen: privé en zakelijk

Een Volvo occasion of tweedehands auto vinden die te koop staat, zonder dat u daar een hoge prijs voor betaalt? Dan is financial lease een interessant alternatief voor kopen. U hoeft niet meteen het volledige bedrag te betalen, maar kunt er wel direct in wegrijden.

Zakelijk levert dat een aantal fiscale voordelen op. Met financial lease staat de auto gewoon bij u op de balans, zodat u profiteert van rente-aftrek en bijvoorbeeld investeringsaftrek. Ondertussen betaalt u een vast bedrag per maand voor de auto, zodat u de omzet die u daarmee maakt kunt gebruiken om de kosten te voldoen.

En ook privé is financial lease een interessant alternatief voor het kopen van een occasion of tweedehands Volvo. Met de mogelijkheid om zelf een goedkope autoverzekering af te sluiten en het onderhoud gewoon door uw eigen garage uit te laten voeren. We leggen u graag uit over het alternatief voor operational lease, zonder dat u de auto meteen hoeft af te rekenen door die te kopen. Benieuwd naar de mogelijkheden van Volvo occasions en tweedehands auto’s? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de zakelijke en privé voordelen van een Volvo op basis van financial lease.

Welke Volvo lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690