Dacia Kopen: Tweedehands En Occasions

Een Dacia kopen? De auto’s zijn tweedehands en als occasion ontzettend populair. De auto’s combineren een scherpe prijs met goede kwaliteit en meer dan voldoende ruimte. De Dacia is als automaat te koop, net als met een handgeschakelde bak. De occasions en tweedehands auto’s zijn nog scherper geprijsd dan de nieuwe modellen, waarmee ze een zo breed mogelijk publiek proberen aan te spreken.

Dacia is een van oorsprong Roemeens merk, al is het bedrag inmiddels in handen van het Franse bedrijf achter de Renault-groep. Daarmee is het een volwaardige Europese auto geworden, terwijl de prijzen nog altijd scherp zijn. De naam van het merk verwijst naar het oude Dacië, dat we inmiddels kennen als Roemenië en Moldavië. Op die manier blijft de verwijzing van het merk altijd in ere bestaan, ondanks de overname door het grote conglomeraat.

De geschiedenis van Dacia gaat terug tot in 1952, toen de eerste fabriek van dit merk in Colibasi werd opgericht. Die stad bestaat inmiddels niet meer, waarmee het merk het uiteindelijk een stuk langer heeft volgehouden. Jaarlijks worden er ongeveer een half miljoen Dacia-auto’s verkocht. Daardoor zijn er veel occasions en tweedehands auto’s van het merk beschikbaar. Een auto kopen en op zoek naar een Dacia? Ontdek de geschiedenis van dit merk, net als de populaire modellen die er beschikbaar zijn.

Geschiedenis van Dacia

De eerste fabriek werd in 1952 opgericht, waarmee Dacia niet behoort tot de oudste automerken die er beschikbaar zijn. Oorspronkelijk ging het om een fabriek voor onderdelen voor vrachtwagens. De leveringen waren bedoeld voor een vrachtwagenfabriek in Brasov. De fabriek werd in 1967 gemoderniseerd, waarna het ook mogelijk bleek om personenauto’s te gaan bouwen. Al vanaf dat moment wordt er gebruik gemaakt van de techniek van het Franse Renault.

Na de Roemeense revolutie vond er een omslag plaats bij Dacia. Er ontstond een opening naar West-Europa, waardoor er steeds meer goedkopere auto’s het land in kwamen. De productiecijfers daalden, omdat het merk te maken kreeg met meer concurrentie. Door een samenwerking aan te gaan met Peugeot bleek het mogelijk om de Dacia Nova te ontwikkelen. Die auto leek sterk op de Peugeot 309, maar werd voorzien van Dacia-motoren.

In 1999 werd Dacia volledig overgenomen door Renault. Dat bood de mogelijkheid om door te groeien als merk. De Logan was het eerste succes van het auto, die in 2004 voor het eerst op de markt kwam. De auto werd vanaf €7.000 verkocht, waarmee die goedkoper was dan veel vergelijkbare modellen in het segment. Met de Logan MCV probeert Dacia hetzelfde te doen, maar dan in een segment voor grotere auto’s. 

Duster, Dokker, Logan MCV en meer

Een Dacia auto kopen? Dan heeft u de keuze uit een aantal populaire modellen. Het gaat bijvoorbeeld om de Duster, de Dokker en de Logan MCV. Van die modellen zijn voldoende occasions en tweedehands auto’s beschikbaar die u kunt kopen. U kunt op die manier de:

  • Dacia Duster kopen
    Een Dacia Duster kopen? Het is de goedkoopste SUV die er verkrijgbaar is, zowel nieuw als tweedehands. De auto hoeft niet veel te kosten, maar biedt aan de andere kant wel heel veel ‘auto’. Het is zowel zakelijk als privé een voordelige keuze om een grote auto te kunnen rijden. Om heel het gezin in mee te nemen of om zakelijk nooit ruimte tekort te komen.
  • Dacia Dokker kopen
    Een Dacia Dokker kopen? Het is een bedrijfsauto of bestelwagen, die er ook is als de grotere Dokker Van. Op die manier kan altijd alles mee. Bovendien kunt u de auto zakelijk op een fiscaal aantrekkelijke manier rijden. Een Dacia occasion of tweedehands auto hoeft op die manier niet veel te kosten.
  • Dacia Logan MCV kopen
    Een Dacia Logan MCV kopen? Het is een van de populaire modellen van het merk, dankzij de enorme ruimte voor een scherpe prijs. Het is een MPV met plaats voor het hele gezin, zonder dat u daar veel voor hoeft te betalen.

Meer modellen van Dacia

Bij Dacia kunt u bovendien kiezen uit een aantal andere modellen. Goed beschikbaar als tweedehands en occasion, zodat u daar op uw gemak een keuze uit kunt maken. Het gaat bijvoorbeeld om de Dacia Lodgy en de Dacia Sandero. Beide auto’s zijn ruim opgezet, zodat u daarin voldoende ruimte heeft. De Sandero is de kleinste auto van het merk, zodat u daar een extra scherpe prijs voor betaalt.

Dacia leasen: privé en zakelijk

Wilt u een Dacia kopen, maar heeft u daar het spaargeld niet voor beschikbaar of mist u zakelijk het beschikbare werkkapitaal? Ook als u dat er niet (volledig) aan wilt uitgeven kunt u gebruik maken van financial lease. Het grote voordeel daarvan is dat u meteen in de auto weg kunt rijden, terwijl u de kosten betaalt in de periode dat u er gebruik van maakt.

Financial lease verschilt van operational lease. U wordt volledig eigenaar van de auto, zodat die zakelijk gewoon op de balans komt te staan. Dat is een belangrijk voordeel, omdat u op die manier gebruik kunt maken van de investeringsaftrek en renteaftrek.

Privé biedt financial lease de mogelijkheid om zelf een goedkope autoverzekering af te sluiten. Voor onderhoud en eventuele reparaties kunt u gewoon terecht bij de garage waar u altijd naartoe gaat. U zit met financial lease niet vast aan allerlei verplichtingen aan de leasemaatschappij, zodat u zelf de controle kunt houden. Op die manier is financial lease voor een Dacia een goed alternatief om een tweedehands auto of occasion van het merk te kopen. 

Welke Dacia lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Dacia Financial Lease  Dacia Bedrijfswagen Lease  Dacia StartersLease  Dacia Financiering

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690