Fiat Kopen: Tweedehands En Occasions

Een Fiat kopen? Een populair merk op de Nederlandse markt, niet in de laatste plaats dankzij de herintroductie van de 500. Het merk is een afkorting van Fabbrica Italiana Automobili Torino. Dat is een autofabrikant, maar ook een Italiaans industrieel concern. Nu is er sprake van de FIAT Group, die eigenaar is van zowel de autofabrieken als belangen heeft in bijvoorbeeld diensten, uitgeverijen en machines voor massaproductie.

Fiat werd opgericht in 1899 en behoort daarmee tot de eerste automerken. Het bedrijf werd opgericht in Turijn door Giovanni Agnelli. Hij werd in 1902 vervolgens algemeen directeur van het bedrijf, waardoor hij het roer in handen kon nemen. Een paar jaar eerder werden de eerste tientallen auto’s geproduceerd. Het logo dat Fiat tot op de dag van vandaag gebruikt werd in 1904 ontworpen en heeft de tand des tijds goed kunnen doorstaan.

Fiat heeft zowel oplevingen als lastige perioden gekend. Op dit moment zorgt vooral de Fiat 500 ervoor dat het merk weer veel auto’s weet te verkopen. Dat geldt voor Nederland, net als voor het thuisland Italië en de rest van Europa. Het merk maakt daarnaast een aantal andere modellen, al is de populariteit daarvan altijd wat kleiner geweest.

Geschiedenis van Fiat

De geschiedenis van Fiat gaat dus terug tot in de 19e eeuw. Met name in de beginjaren was het merk erg succesvol in autoraces. In 1902 wist het merk bijvoorbeeld al de Sassi Superga op z’n naam te schrijven. Ook in de jaren die volgden was het merk altijd bij de eersten, waarmee het liet zien dat het goed wist hoe een goede motor en auto gebouwd dienden te worden.

Vanaf 1908 is Fiat ook actief in de Verenigde Staten. Vanaf dat moment begon het merk te bouwen aan zowel auto’s als trams, vrachtwagens en ook schepen. Bovendien werd er gestart met de ontwikkeling van de cardanaandrijving, waar het merk het patent op bezit. Het was een belangrijke periode voor het merk, die de basis legde voor de periode die volgde.

Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog heeft Fiat het lastig gehad, maar heeft het merk toch weten te overleven. Na de oorlog werd de eerste dieselmotor gepresenteerd, die lang dienst heeft gedaan. Het merk wist er groot mee te worden en kreeg op die manier veel succes. Bovendien heeft Fiat altijd snel en veel geïnvesteerd in automatische productie, door gebruik te maken van specifieke robots.

Fiat heeft een aantal roerige jaren gekend en is recent gefuseerd met Chrysler. Die stap was volgens de directeur van dat moment nodig om de toekomst veilig te kunnen stellen. Het hoofdkantoor is verplaatst naar Londen en door de nieuwe naar Fiat Chrysler Automobiles is ook de notering aan de beurzen van Milaan en New York aangepast. In Nederland heeft het nieuwe Fiat geen vestiging meer, maar is het wel juridisch actief. 

500, 500L, Panda en meer

Fiat bouwt al tientallen jaren populaire modellen, die inmiddels goed verkrijgbaar zijn als occasion of tweedehands auto. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Fiat 500, de Fiat 500L en de Fiat Panda:

  • Fiat 500 kopen
    De Fiat 500 is op dit moment verreweg het meest populaire model van het merk. Een aantal jaren geleden opnieuw geïntroduceerd en met groot succes. De auto is er bovendien als Fiat 500C en een Spiaginna, voor een bijzonder model met een duidelijke traditionele basis. U kunt als occasion of tweedehands auto allerlei varianten van de auto kopen, volledig naar uw eigen smaak en idee.
  • Fiat 500L kopen
    Op zoek naar een groter model? Dan is de Fiat 500L wellicht een goede keuze. Het is een duidelijke MPV, met meer dan voldoende ruimte om er met z’n allen gebruik van te kunnen maken. Goed zakelijk geschikt en ook privé een mooie keuze. De auto is er ook als Cross en Wagon, voor verschillende stoere en grote uitvoeringen.
  • Fiat Panda kopen
    Een Fiat Panda kopen? Een mooie auto om lekker mee te kunnen rijden, dankzij z’n compacte ontwerp en comfortabele opties. Dat combineert twee elementen die in Nederland goed van pas komen. Goed geschikt om vlot mee door het verkeer te rijden, terwijl de auto toch voldoende comfort biedt om er lang in te zitten.

Meer modellen van Fiat

En naast die modellen op zoek naar een ander Fiat om als tweedehands auto of occasion te kopen? Denk dan bijvoorbeeld aan de Fiat Punto, die door de jaren heen al beschikbaar is in allerlei uitvoeringen. Het is een populair model, waarmee u een compacte auto rijdt met meer dan voldoende comfort.

Minder bekend van Fiat zijn bijvoorbeeld de Tipo en de 500X. Die laatste is een stoere crossover, die vooral bedoeld is voor mannen en vrouwen die zoeken naar een auto met meer uitstraling. De Tipo is aan de andere kant een fijne auto om met het gezin te rijden. Dankzij veel ruimte in de Stationwagen, met het bijzondere s-design of als een hatchback om comfortabel gebruik van te maken.

Bedrijfsmatig een Fiat rijden? Kijk dan naar de tweedehands auto’s of occasions zoals de Doblo en de Talento. Het zijn net als de Fiat TalentoDucato en de Fullback uitstekende zakelijke keuzes, om op een degelijke manier gebruik van te kunnen maken. Auto’s met meer dan voldoende ruimte, zodat het daar in ieder geval niet meer aan zal liggen.

Fiat leasen: privé en zakelijk

Een tweedehands Fiat kopen of een occasion rijden, maar dan zonder daar in één keer een groot bedrag aan uit te geven? Financial lease voor een Fiat is dan een uitstekende keuze. Zowel privé als zakelijk, dankzij de verschillende voordelen in de beide situaties.

Privé kunt u bijvoorbeeld zelf een aantal belangrijke keuzes maken, zoals voor de garage waar u de auto in onderhoud brengt. En voor de autoverzekering, om daar niet onnodig veel premie voor te betalen. Zakelijk kunt u rekenen op investeringsaftrek, renteaftrek en een aantal andere fiscale voordelen. De auto komt bij u op de balans te staan, waardoor u profiteert van een aantal voordelen ten opzichte van operational lease. We adviseren u graag over de mogelijkheden en kunnen financial lease natuurlijk toelichten. Zo kunt u nu een Fiat kopen, als u een geschikte occasion of tweedehands auto vindt. Andersom kunt u de kosten daarvoor gespreid betalen, in de periode waarin u er gebruik van maakt. 

Welke Fiat lease wilt u online aanvragen en afsluiten?

Fiat Financial Lease  Fiat Bedrijfswagen Lease  Fiat StartersLease   Fiat Autofinanciering

Financial lease (bedrijfs) auto berekenen

Wat kost het leasen van een nieuwe auto u? Maak gebruik van onze Financial Lease Calculator en u krijgt een indicatie van de maandelijkse kosten. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto, de looptijd, het slottermijn (optioneel) en een eventuele aanbetaling.

Financial Lease Aanvragen

Financial Lease Zakelijk Aanvragen
Financial Lease Startende Ondernemer
Financial Lease Zonder Cijfers
Financial Lease Privé Aanvragen

Door te leasen bij 'Financial Lease Concurrent' betaalt u gegarandeerd de aller-laagste Financial Lease maandtermijnen en ontvangt u de voordeligste Financial Lease Aanbieding van Nederland. Bereken op onze website wat een auto leasen u kost en vraag direct een Financial Lease Offerte aan. Vergelijk onze lease-offerte gerust met die van andere aanbieders.

 Lease Budget Berekenen »

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

 
Wij zijn bereikbaar op: 0541 - 571 690